Πολιτισμός

Άρχισαν στην «Τέχνη» τα μαθήματα στο τμήμα ζωγραφικής γιά παιδιά

Άρχισαν τα μαθήματα στο τμήμα ζωγραφικής της «Τέχνης» για παιδιά , με υπεύθυνη την Κική Βέλκου.
Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

« … Εμείς στην «Τέχνη» έχουμε γιά τους μικρούς μας φίλους τους καλύτερους δασκάλους για να τους εισάγουν στο μαγευτικό κόσμο της ζωγραφικής. Σ’ ένα κόσμο όπου τα παιδιά θα μυηθούν στον χώρο της εικόνας και της επικοινωνίας και θα μάθουν να εκφράζουν τα συναισθήματά τους εικαστικά μέσα από το λόγο.
Τα παιδιά ακούν, μιλούν, εκφράζονται, περιγράφουν, γεννούν ιδέες και ζωγραφίζουν.

Η συνοδεία μας σε αυτή την προσέγγιση εξαιρετική. Η Κική Βέλκου νηπιαγωγός, συντονίστρια εκπαίδευσης στην Δυτική Θεσσαλονίκη, με μεταπτυχιακό στην παιδαγωγική και δημιουργική μάθηση του Δ.Π.Θ., υποψήφια διδακτόρισσα στο τμήμα νηπιαγωγών του Π.Δ.Μ. δραστηριοποιείται στην τέχνη κοντά τριάντα χρόνια. Χαρακτικά της έχουν συμπεριληφθεί στο λεύκωμα των χαρακτικών της «Τέχνης» και άλλα έργα της στην συλλογή της πινακοθήκης του συλλόγου, στο επιμελητήριο Κιλκίς, στην διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ροδόπης και σε ιδιωτικές συλλογές. Έχει συμμετάσχει σε περιοδικές εκθέσεις Ελλήνων καλλιτεχνών της Βορείου Ελλάδας και σε εκθέσεις ντόπιων καλλιτεχνών στον νομό Κιλκίς.

…Έχει την ευθύνη του Τμήματος Δημιουργικής Γραφής στην ΤΕΧΝΗ Κιλκίς, προωθώντας την εικαστική έκφραση των παιδιών ηλικίας 4-8 ετών με την χρήση επεισοδίων κουκλοθεάτρου, τεχνικών αφήγησης παραμυθιών και θεατρικού παιχνιδιού. Έργα των μαθητών της διακρίνονται κάθε χρόνο στον Διεθνή Διαγωνισμό Παιδικής ζωγραφικής Νόβα Ζαγκόρα…

…Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Τρίτη απόγευμα στην αίθουσα ζωγραφικής «Απελλής» της «Τέχνης».
Μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας στα γραφεία της Τέχνης, καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής, 5 με 9 το απόγευμα, ή να λάβετε πληροφορίες στο τηλέφωνο 23410 24217, ή από την Σοφία Κεσίδου 6946 595 220 αλλά και στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της τέχνης, [email protected].».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Στην αγορά η Ρένα Δούρου

Το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στο […]