Πολιτική

Τμήμα Υγείας ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς: “Μια μικρή νίκη με σημασία…”

Σε ανακοίνωσή του τμήματος Υγείας της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς αναφέρει ότι «τελικά ψηφίστηκε νομοτεχνική βελτίωση που δίνει παράταση στους εργαζόμενους με ατομικές συμβάσεις σε φύλαξη, σίτιση και καθαριότητα που εργάζονται στα νοσοκομεία και τις δημόσιες δομές», τονίζοντας τα εξής:

“Η Κυβέρνηση της Ν.Δ, κατέθεσε πρόσφατα τροπολογία για τη παράταση των συμβάσεων που έληγαν τους επόμενους μήνες για φύλαξη, σίτιση και καθαριότητα έως 30.6.21, κάτω από τη πίεση και τις κινητοποιήσεις σωματείων και συνδικάτων.

Μετά από συντονισμένη πίεση από τη κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ κατατέθηκε τελικά νομοτεχνική βελτίωση από τον υπουργό Υγείας κ. Κικίλια, και ψηφίστηκε που δίνει παράταση στους εργαζόμενους με ατομικές συμβάσεις σε φύλαξη, σίτιση και καθαριότητα που εργάζονται στα νοσοκομεία και τις δημόσιες δομές μέχρι τις 31.12.21.

Μια μικρή, μεγάλη νίκη για τους εργαζόμενους κόντρα στην επιστροφή των εργολάβων. Τώρα το υπουργείο οφείλει άμεσα:

Να δώσει εντολή να σταματήσουν ΟΛΟΙ οι διαγωνισμοί για την επαναφορά των εργολάβων (που κάποιοι διοικητές, με «χαρά» τρέχουν να υλοποιήσουν…)

Να προχωρήσει άμεσα στη δημιουργία σχετικού πλαισίου για τη προκήρυξη διαγωνισμών για ατομικές συμβάσεις. Και όπου υπάρχουν εργολάβοι, με τη λήξη των συμβάσεων, οι δοικήσεις να προχωρούν σε διαγωνισμούς για ατομικές συμβάσεις.

Οφείλουν τα πρωτοβάθμια σωματεία και η ΠΟΕΔΗΝ να στηρίξουν αυτή τη μικρή μεγάλη νίκη που καθυστερεί τη δηλωμένη πρόθεση της κυβέρνησης της Ν.Δ για να επαναφέρει τους εργολάβους, με παρεμβάσεις στις διοικήσεις για άμεση υλοποίηση της συγκεκριμένης ρύθμισης.

Ο αγώνας συνεχίζεται και θα κλιμακώνεται, μέχρι την οριστική εκδίωξη των εργολάβων και την επανασύσταση όλων των οργανικών θέσεων σε καθαριότητα, φύλαξη και σίτιση και την κάλυψη τους με μόνιμο προσωπικό”.

Περισσότερα

Ανδρέας Βεργίδης: Η γαστρονομική “ταυτότητα” της Π.Ε. Κιλκίς εργαλείο για την τουριστική ανάπτυξη

Η γαστρονομία ως “κομμάτι” της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς και ‘’ταυτότητας’’ της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς μπορεί και πρέπει να αξιοποιηθεί στην […]

Δείτε ακόμα