Οικονομία

Την στήριξη των επιχειρήσεων ζητά από τους δημάρχους το Επιμελητήριο Κιλκίς

Την στήριξη των επιχειρήσεων από τους δημάρχους Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη και Παιονίας Κωνσταντίνο Σιωνίδη ζητά με επιστολή προς αυτούς το Επιμελητήριο Κιλκίς.

Πιο αναλυτικά στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

“Όπως γνωρίζετε η πανδημία του νέου κορονοϊού Covid-19, επέβαλε την αναστολή ή τον περιορισμό της λειτουργίας εκατοντάδων επιχειρήσεων και δραστηριοτήτων, προκειμένου να περιορισθεί η διάδοσή του και να διαφυλαχθεί η δημόσια υγεία. Σ΄αυτήν την πρωτόγνωρη κατάσταση που ζούμε όλοι μας, πρέπει να ακολουθήσουμε πιστά τις οδηγίες της Κυβέρνησης και των Ειδικών για να προλάβουμε τα χειρότερα.

Για να ανταπεξέλθουν όμως οι επιχειρήσεις (που είχαν αρχίσει αλήθεια να βρίσκουν τον βηματισμό τους) και οι πολίτες γενικότερα, πέρα από τα μέτρα που λήφθηκαν άμεσα και προς τη σωστή εκτιμούμε κατεύθυνση από την Κυβέρνηση, θα πρέπει και οι Δήμοι μας να ενισχύσουν με κάθε διαθέσιμο μέσο και τρόπο την όλη προσπάθεια, ώστε να αποφευχθούν δυσμενέστερες καταστάσεις στην κοινωνία και στην οικονομία.

Επιβάλλεται λοιπόν με προνοητικότητα και ρεαλισμό να αναληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες, να παρθούν αποφάσεις προκειμένου να αμβλυνθούν οι αρνητικές συνέπειες που έχει επιφέρει η πανδημία του κορονοϊού στις επιχειρήσεις και στην πραγματική οικονομία των δήμων μας.

Αγαπητοί δήμαρχοι,

Σύμφωνα με πρόσφατη ΠΝΠ της Κυβέρνησης, δίδεται η δυνατότητα απαλλαγής από την καταβολή δημοτικών τελών στις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί με διακοπή ή περιορισμό δραστηριότητας, από τα έκτακτα μέτρα για τον κορονοϊό. Η απαλλαγή αφορά τέλη κατάληψης κοινόχρηστων χώρων και το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και φωτισμού.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι την ΠΝΠ αιτήθηκε διά του προέδρου της και η ΚΕΔΕ και ήδη εφαρμόζεται από αρκετούς δήμους της χώρας. Ορισμένοι μάλιστα δήμοι με αποφάσεις τους έχουν προχωρήσει και σε επί πλέον μέτρα, όπως αυτά της αναστολής πληρωμών, χωρίς τόκους και προσαυξήσεις των πάσης φύσεως οφειλών προς αυτούς, όπως και στις Δημοτικές Επιχειρήσεις και Οργανισμούς τους.

Στο πλαίσιο αυτό σας καλούμε για όσες επιχειρήσεις πλήττονται λόγω των αναγκαίων Εθνικών μέτρων που έχουν ληφθεί για την αποτροπή της πανδημίας, να λάβετε άμεσα τα κατάλληλα μέτρα τα οποία θα ανακουφίσουν και θα στηρίξουν τους συμπολίτες μας.

Ευχόμαστε η κρίση αυτή να περάσει με τις λιγότερες αρνητικές επιπτώσεις για την κοινωνία και το σύνολο των πολιτών”.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

«Καιρός να ενωθούμε»

Την μνήμη της γενοκτονίας εις βάρος του Ελληνισμού του Πόντου τίμησαν, με εκδήλωσή τους το Σάββατο 13.5.23, οι φίλοι του […]

Γίνεται… πιό συχνά;

Παιδαγωγικό συνέδριο στο Κιλκίς με… εκατόν εικοσιπέντε (125) συμμετοχές, εκ των οποίων οι εκατό (100) από… όλη την χώρα και […]