Γενικά

Τη λήψη έκτακτων μέτρων από την περιφέρεια Κ. Μακεδονίας ζητά ο συνδυασμός “Κοιτάμε Μπροστά”

Με τα νέα αυστηρότερα μέτρα περιορισμού λόγω κορωνοϊού, γίνεται επιτακτική ανάγκη να υπάρξουν και συνοδευτικά μέτρα υποστήριξης του συστήματος πρόληψης και περίθαλψης του πληθυσμού, αλλά και ενίσχυσης των επαγγελμάτων και επιχειρήσεων που πλήττονται από τα lockdown.

Είναι δραματικό το γεγονός να οργανώνουν συσσίτια για άπορους καλλιτέχνες τα σωματεία καλλιτεχνών από μόνα τους και να μην έχουν τη βοήθεια της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σίγουρα σε αυτήν τη συγκύρια περιμέναμε παραπάνω από την διοίκηση της περιφέρειας, όπως το να διατεθούν πόροι για δωρεάν covid test σε όλη την Κ.Μακεδονία, να συντονιστούν δήμοι-περιφέρεια-υπουργείο για όλες τις μονάδες υγείας, περιλαμβανομένων και των ΤΟΜΥ ως πρωτοβάθμια υγεία, και νέες ΜΕΘ, να ενισχυθούν τα σχολεία με προσωπικό και υλικά, να υποστηριχτούν οικονομικά επισιτισμός, καλλιτέχνες και μικρές επιχειρήσεις που δεν εντάχθηκαν σε ΕΣΠΑ.

Περιμέναμε καλύτερη προετοιμασία κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, εφόσον ήταν γνωστό ότι θα υπήρχε νέο κύμα της πανδημίας το φθινόπωρο.

Τώρα θα πρέπει να ανασκουμπωθούμε όλοι ώστε να αντιμετωπίσουμε τα κενά που άφησε αυτή η αδράνεια, καθώς η φτώχεια και η πείνα απειλούν μεγάλα κομμάτια του πληθυσμού.

Πέρα από την έκκληση που απευθύνουμε προς τη διοίκηση της περιφέρειας, καλούμε και τις οργανώσεις και τους φορείς της κοινωνίας των πολιτών να κινητοποιηθούν με αλληλεγγύη, ώστε να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος της κοινωνικής κρίσης που διαφαίνεται.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα