Γενικά

Την ίδρυση σχολείων ζητεί η επιτροπή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δήμου Κιλκίς

Την ίδρυση ειδικού γυμνασίου λυκείου (ΕΝΕΕΓΥΛ), εσπερινού ΕΠΑΛ και μουσικού σχολείου, ζητά με γνωμοδότησή της η σχολική επιτροπή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Κιλκίς.

Η επιτροπή σε συνεδρίασή της αποφάσισε να προτείνει την ίδρυση των ανωτερω σχολείων στην πόλη του Κιλκίς, επισημαίνοντας πως υπάρχει ικανός αριθμός ενδιαφερομένων μαθητών για να φοιτήσουν σε αυτάκαι συνεπώς είναι αναγκαία η σύστασή τους στο δήμο Κιλκίς.

Ειδικότερα, η Επιτροπή αποφάσισε την υποβολή αιτήματος προς τους αρμόδιους φορείς προτείνοντας μεταξύ άλλων:

Το ειδικό γυμνάσιο-λύκειο (ΕΝΕΕΓΥΛ) να λειτουργήσει σε σχολική μονάδα του δήμου όπου υπάρχουν επαρκείς εγκαταστάσεις (γραφεία, εργαστήρια, κατάλληλες αίθουσες διδασκαλίας και πληροφορικής, προσβασιμότητα-τουαλέτες ΑΜΕΑ με ειδικούς χώρους).

Το εσπερινό ΕΠΑΛ να λειτουργήσει στις εγκαταστάσεις του 1ου ΕΠΑΛ, όπου υπάρχουν επαρκείς εγκαταστάσεις (γραφεία, εργαστήρια, κατάλληλες αίθουσες διδασκαλίας και πληροφορικής, προσβασιμότητα ΑΜΕΑ με ειδικούς χώρους).

Το μουσικό σχολείο να λειτουργήσει σε σχολική μονάδα του δήμου, όπου υπάρχουν επαρκείς εγκαταστάσεις (γραφεία, εργαστήρια, κατάλληλες αίθουσες διδασκαλίας και πληροφορικής, προσβασιμότητα ΑΜΕΑ με ειδικούς χώρους).

Περισσότερα
Δείτε ακόμα