Γενικά

Τιμήθηκε η 97η επέτειος της διάσπασης του Μακεδονικού Μετώπου

Με την καθιερωμένη εκδήλωση στο διασυμμαχικό μνημείο και με την προσήκουσα λαμπρότητα, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, τιμήθηκε στο Πολύκαστρο η 97η επέτειος της διάσπασης του Μακεδονικού Μετώπου.

Η εκδήλωση ξεκίνημε με έπαρση των σημαίων των τότε συμμαχικών χωρών Γαλλίας, Ηνωμένου Βασιλείου, Ιταλίας, Σερβίας και Ελλάδας με τις τέσσερες πρώτες να εκπροσωπούνται από διπλωματικά στελέχη και τους στρατιωτικούς ακολούθους τους, ενώ, όπως κάθε χρόνο, παρέστη τμήμα των φοιτούντων στην σερβική σχολή ευελπίδων.

Κατόπιν τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον αρχιμανδρίτη π. Δωρόθεο Πάπαρη, ενώ στην συνέχεια απηύθυναν χαιρετισμούς εκπρόσωποι των συμμάχων χωρών, της Ενώσεως Συμμάχων Πολεμιστών και των τοπικών αρχών.

Ακολούθησαν προσκλητήριο νεκρών, κατάθεση στεφάνων, αναπομπή προσευχής, τήρηση σιγής ενός λεπτού και ανάκρουση των εθνικών ύμνων των συμμάχων χωρών.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης στο διασυμμαχικό μνημείο παρατέθηκε δεξίωση στην λέσχη αξιωματικών φρουράς Πολυκάστρου.

Από πλευράς δημοτικής αρχής Παιονίας έγινε και στις δύο εκδηλώσεις μνεία και στα προβλήματα της σημερινής εποχής, με αποκορύφωση το μεταναστευτικό-προσφυγικό, το οποίο ταλανίζει ιδιαίτερως μέρος της ευρύτερης περιοχής, η οποία συμπεριλαμβανόταν στο Μακεδονικό Μέτωπο κατά τον πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Πνεύμα διεκδίκησης

Τα τελευταία χρόνια ακολουθούν ανοδική πορεία οι δείκτες απήχησης, συμμετοχής, διοργανωτικής επάρκειας και αγωνιστικής επιτυχίας όλοι οι αγώνες ορεινού δρόμου […]

Θα συνεχισθεί και αλλού

Ο μεγάλος νικητής των πρόσφατων εκλογών στην Ολλανδία ήταν το υπερσυντηρητικό κόμμα του Γκέερτ Βίλντερς με την ομοϊδεάτισσα του Μαρίν […]

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΡΩΜΝΙΤΣΑ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ

Επ’ ευκαιρία της σημερινής τοπικής εορτής της πόλης μας, αφιερωμένης στη μνήμη των πολιούχων της Πεντεκαίδεκα Μαρτύρων που μαρτύρησαν στη […]