Κοινωνία

Τιμήθηκε η πανελλήνια ομοσπονδία συλλόγων εθελοντών αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ)

Τους Έλληνες αιμοδότες, μέλη της πανελλήνιας ομοσπονδίας συλλόγων εθελοντών αιμοδοτών(ΠΟΣΕΑ) και στελέχη του ιατρικού και παραιατρικού προσωπικού σε υπηρεσίες αιμοδοσίας νοσοκομείων, που έχουν προσφέρει περισσότερες από 50 μονάδες αίματος, τίμησε την Κυριακή 14.6.15, παγκόσμια ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπιος Παυλόπουλος σε ειδική εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο. Εκ μέρους της συντονιστικής επιτροπής του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας παρέστη και ο Θεολόγος Ζώτος, από το Κιλκίς μέλος της επιτροπής ηλεκτρονικής διακυβέρνησης της Π.Ο.Σ.Ε.Α.
ΠΟΣΕΑ
Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συγκίνησης παρέστησαν ο υπουργός υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής και εκπρόσωποι των υπηρεσιών αιμοδοσίας των νοσοκομείων της χώρας, οι οποίες πρωτοστατούν στην μεταστροφή των αιμοδοτών φιλικού και συγγενικού περιβάλλοντος σε τακτικούς μη αμειβόμενους εθελοντές αιμοδότες και παρουσιάζουν τα μεγαλύτερα ποσοστά συγκέντρωσης εθελοντικά προσφερόμενου αίματος.

Μεταξύ αυτών οι υπηρεσίες αιμοδοσίας στα νοσοκομεία παίδων «Αγια Σοφία, και «Αγλαΐα Κυριακού», Άμφισσας, Γρεβενών, Κορίνθου, «Ελπίς», «Αμαλία Φλέμμιγκ», «Άγιος Παύλος» στην Θεσσαλονίκη, «Χατζηκώστα», στα Ιωάννινα, και η υπηρεσία αιμοδοσίας στο νοσοκομείο του Ρίου.
Κατά τον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υπογράμμισε το ότι η βράβευση των αιμοδοτών αποτελεί εκπλήρωση στοιχειώδους χρέους από την πλευρά της Πολιτείας. «Η βράβευσή σας συνιστά εκπλήρωση, εκ μέρους της Πολιτείας», τόνισε, «στοιχειώδους χρέους απερίφραστης αναγνώρισης της ανιδιοτελούς προσφοράς σας.

Προσφοράς στην κοινωνία, προσφοράς στον συνάνθρωπο, πρωτίστως,όμως,προσφοράς στον Άνθρωπο. Και αυτό, γιατί η προσφορά σας σηματοδοτεί κορυφαίο παράδειγμα αλληλεγγύης. Αφού δίνοντας το αίμα σας, και μάλιστα με την ευγενή αντίληψη εκπλήρωσης αποστολής, προσφέρετε στον συνάνθρωπο αντίδωρο ζωής.

Και μιας και η ζωή είναι θείο δώρο, το να την μοιράζεται κανείς, δίχως κανένα αντάλλαγμα, με τον συνάνθρωπο προσδίδει, εμπράκτως, στο αίσθημα της αλληλεγγύης το πιο γνήσιο νόημά του».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]