Γενικά

Τιμήθηκε η 98η επέτειος της μάχης του Ραβινέ

Την Κυριακή 10.5.15 έλαβε χώρα η εκδήλωση τιμής της 90ης επετείου της Μάχης του Ραβινέ στον οικισμό του Χαμηλού.
Μετά την θεία λειτουργία και την δοξολογία στον ιερό ναό Υψώσεως Τιμίου Σταυρού στο Χαμηλό, ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων.
Ο πανηγυρικός της ημέρας ιδιαίτερως περιγραφικός και συναισθηματικώς φορτισμένος, εκφωνήθηκε στην πλατεία του χωριού από τον απόστρατο ίλαρχο και κάτοικο Χαμηλού Ιωάννη Παναγιωτίδη. Η ομιλία του κ. Παναγιωτίδη πρόσφερε στους παρευρεθέντες μία σαφή και γλαφυρή εικόνα του πεδίου της μάχης στο Ραβινέ και των γύρω λόγων, όπου σημειώθηκαν σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ των ελληνικών και των γερμανοβουλγαρικών δυνάμεων.
ΜΑΧΗ ΡΑΒΙΝΕ
Η εκδήλωση μνήμης χαιρετίσθηκε από τον δήμαρχο Παιονίας Χρήστο Γκουντενούδη, τον πρόεδρο της Παγκρήτιας Αδελφότητας Μακεδονίας κ. Πετρακάκη και την πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Ειδομένης Ξανθίππη Σουπλή.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με εμφάνιση χορευτικών συγκροτημάτων της Παγκρητίου Αδελφότητος Μακεδονίας η οποία συμμετέχει ανελλιπώς κάθε χρόνο στην επετειακή εκδήλωση, καθώς οι Κρήτες αγωνιστές είχαν καθοριστική παρουσία στο Μακεδονικό Μέτωπο.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Το δημοτικό πάρκο – «Κήπος» ξαναπαίρνει τα σκήπτρα της ομορφιάς στον δημόσιο χώρο της πόλης του Κιλκίς, με νέο αρδευτικό […]