Γενικά / Ειδήσεις Video

Τιμήθηκε η 96η επέτειος της διάσπασης του Μακεδονικού Μετώπου

ΔΙΑΣΥΑΜΧΙΚΟ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τιμήθηκε την Κυριακή 28.9.14 η 96η επέτειος της διάσπασης του Μακεδονικού Μετώπου τον Σεπτέμβριο του 1918, στο διασυμμαχικό μνημείο του Πολυκάστρου.
Μετά την επιμνημόσυνη δέηση που τέλεσε o σεβασμιώτατος μητροπολίτης Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ.κ. Δημήτριος, ακολούθησε επετειακή ομιλία από τον εκπρόσωπο της ενώσεως συμμάχων πολεμιστών κ. Λαμπρινάκη.

Στην συνέχεια ο δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης τόνισε στην ομιλία του τη μεγάλη σημασία της ύπαρξης του συγκεκριμένου μνημείου στο έδαφος της Παιονίας και την αξία ανάδειξης πράξεων και γεγονότων που προάγουν την ειρήνη την ευημερία και την ελευθερία. Στο ίδιο «μήκος κύματος» ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης Γιώργος Ορφανός επεσήμανε την σημασία των αγώνων του Ελληνισμού για την ελευθερία των ευρωπαϊκών εδαφών.

ΔΙΑΣΥΜΑΧΙΚΟ 2

Τέλος χαιρέτισαν την εκδήλωση και εκπρόσωποι των συμμαχικών δυνάμεων.
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και προσκλητήριο πεσόντων. Η εκδήλωση έκλεισε με τους εθνικούς ύμνους των συμμαχικών χωρών Γαλλίας, Ηνωμένου Βασιλείου, Ιταλίας, Σερβίας και Ελλάδος.

ΔΙΑΣΥΜΑΧΙΚΟ 1

Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ιταλία εκπροσωπήθηκαν από διπλωματικούς αξιωματούχους και στρατιωτικούς ακολούθους ενώ η Σερβία εκπροσωπήθηκε από τον υφυπουργό εργασίας Νέγκοβαν Στάγκοβιτς.
Ιδιαίτερη μνεία έγινε για την συμμετοχή και την προσφορά στην νίκη του Μακεδονικού Μετώπου από τους συμμάχους στη Ρωσία η οποία εκπροσωπείτε ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια από τον Υποπρόξενο στη Θεσσαλονίκη κ. Μπόρις Μισάνοφ.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα