Κοινωνία

Τιμήθηκε όπως αρμόζει η Ημέρα του Νοσηλευτή

Μέσα σε μία απλή και λιτή ανάλογη της οικονομικής κρίσης, αλλά πολύ «ζεστή» ατμόσφαιρα, γιορτάστηκε στο νοσοκομείο του Κιλκίς την Τρίτη 12.5.15 η παγκόσμια ημέρα των νοσηλευτών.
Νοσοκόμες και νοσοκόμοι απ’ όλα τα τμήματα κλινικών του νοσοκομείου παρευρέθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων της γ’ πτέρυγας όπου η διευθύνουσα Αναστασία Χαματίδου στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε υπογράμμισε τα προβλήματα τα οποία είναι κοινά με εκείνα των νοσηλευτών όλης της χώρας «που πλήττονται όχι μόνο οικονομικά αλλά προσπαθούν πολλές φορές οι ίδιοι να δίνουν λύσεις σε ελλείψεις ιατροφαρμακευτικού υλικού που παρατηρούνται στα νοσηλευτικά ιδρύματα».

ΗΜΕΡΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ
Η Φωτεινή Νικολαϊδου, νοσηλεύτρια των εξωτερικών ιατρείων, ήταν η κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης. Κάνοντας μία σύντομη αναφορά στο ιστορικό της καθιέρωσης της παγκοσμίου ημέρας νοσηλευτή, εστίασε στα προβλήματα του κλάδου, τα οποία αφορούν τόσο σε ελλείψεις προσωπικού, περικοπές μισθών, εφημερίες κτλ. όσο και τις ελλείψεις του ιατροφαρμακευτικού υλικού που είναι το απαραίτητο «εργαλείο» στα χέρια ενός νοσηλευτή όταν εκείνος καλείται να επιτελέσει το επαγγελματικό του καθήκον. Η ομιλήτρια «έκλεισε» με το ρητό του Αμερικανού ποιητή Ραλφ Ουβάλντο Εμερσον: “Μην ακολουθείς ανοιγμένα μονοπάτια. Αντιθέτως προχώρει εκεί όπου δεν υπάρχει μονοπάτι και άφησε το δικό σου αποτύπωμα” απέδωσε την πραγματική θέση που θα πρέπει να κατέχει ο νοσηλευτής σήμερα ο οποίος με την επιστημοσύνη του έχει απεριόριστο πεδίο δράσης.
Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς Βασίλειος Τριανταφυλλίδης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην μαχητικότητα και αγωνιστικότητα που επιδεικνύουν τα συλλογικά συνδικαλιστικά όργανα λόγω της οικονομικής κρίσης και κάλεσε τους συναδέλφους του να δίνουν το «παρών» σε κάθε κινητοποίηση προς όφελος του συνόλου.
Ακολούθησε βράβευση των παιδιών των νοσηλευτών που πέτυχαν την προηγούμενη χρονιά σε πανεπιστημιακές σχολές. Συγκεκριμένα βραβεύτηκαν οι Ιωάννα Σαλαμανδράκη, Ζωή Καραφουλίδου, Βασίλειος Μακούλης, Ανδρονίκη Κατικαρίδου, Συμεών Φουντουκίδης, Αικατερίνη Θαμνίδου, Άννα Μπογιατζή, Κυριάκος Ζώτος, Αθανάσιος Μασούρας, Μελίνα Πελίδου, Στέλλα Παπαδοπούλου, Έφη Παπαδοπούλου, Ανδρομάχη Νικολαϊδου, Δημήτριος Ζαφειρόπουλος και Σοφία Γεωργίτσαρου. Οι νοσηλεύτριες και νοσηλευτές με αισθήματα χαράς και υπερηφάνειας για την επιτυχία των παιδιών τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ έλαβαν τα αναμνηστικά δώρα τους.
Την παρουσίαση αυτής της “οικογενειακής εκδήλωσης” έκανε η νοσηλεύτρια Χριστίνα Τσόνου, ενώ ευχάριστα ξάφνιασε η παρουσία της προέδρου του συλλόγου καρκινοπαθών νομού Κιλκίς “Ο Άγιος Ευγένιος” Γεωργίας Κολεσιώτου η οποία αντάλλαξε ευχές μαζί τους προσφέροντας συμβολικά δύο τριαντάφυλλα από μέρους του συλλόγου στη διευθύνουσα Αναστασία Χαματίδου.
Ο πλούσιος μπουφές με πλήθος χειροποίητων εδεσμάτων από νοσηλεύτριες, απέδειξε ότι εκτός από την νοσηλευτική τους ιδιότητα κατέχουν και άριστες γνώσεις ζαχαροπλαστικής.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα