Αθλητισμός

Τιμές σ’ αυτούς που τίμησαν το κιλκισιώτικο ποδόσφαιρο

Δέκα χρόνια ζωής συμπλήρωσε ο σύλλογος παλαιμάχων ποδοσφαιριστών πρώην δήμου ή αλλιώς δημοτικής ενότητας Δοϊράνης «Μέγας Αλέξανδρος».
Τιμώντας αυτήν την «στρογγυλή» επέτειο των «γενεθλίων» του ο σύλλογος διοργάνωσε μία περιεκτική εκδήλωση, με την οποία απέδωσε την οφειλόμενη τιμή στους παλαιμάχους ποδοσφαιριστές εκείνους από όλο τον νομό Κιλκίς, που αναδείχθηκαν από τα «φυτώρια» του κιλκισιώτικου ποδοσφαίρου και εν συνεχεία το τίμησαν παίζοντας στην ανώτερη κατηγορία του ελληνικού την α’ εθνική, και στις εθνικές ομάδες ενώ το τιμούν και σήμερα από άλλες υπεύθυνες θέσεις.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2.4.14, στο συνεδριακό κέντρο Κιλκίς σε ατμόσφαιρα αθλητικής ανάτασης αλλά και συναισθηματικής φόρτισης.
Ηταν μία ευκαιρία να συνειδητοποιήσουν ο φίλαθλος κόσμος και η κοινωνία του Κιλκίς το μέγεθος της παρουσίας και εκπροσώπησης του κιλκισιώτικου ποδοσφαίρου στο «ρετιρέ» του ελληνικού, ένα κεφάλαιο με απήχηση αντιστρόφως ανάλογη του μεγέθους του έως σήμερα, επειδή όλες αυτές τις σχεδόν επτά δεκαετίες από το ’50 και μετά δεν έτυχε ούτε της ανάλογης προβολής ούτε της ανάλογης τιμής από κανένα.
Αυτό επισημάνθηκε από πολλούς από τους τιμηθέντες και τους επιδόντες τα τιμητικά έπαθλα με κοινό παρονομαστή των αναφορών όλων την ανάγκη να στηρίζεται ποικιλοτρόπως το κιλκισιώτικο ποδόσφαιρο, με έμφαση στα «φυτώρια» και τα τμήματα υποδομής, ώστε να παραμείνει αυτό μία μεγάλη «κυψέλη» ταλέντων και αστείρευτη «πηγή» τροφοδοσίας του ελληνικού, κάτι που θα συμβάλει και στην δική του περαιτέρω ανάπτυξη και πρόοδο.
Από τις αναφορές δεν έλλειψαν και υπενθυμίσεις στιγμών του παρελθόντος, που αναλόγως προς το περιεχόμενο προκάλεσαν είτε συγκινησιακή φόρτιση είτε …ευθυμία στην αίθουσα, προσδίδοντας πρόσθετο εορταστικό τόνο σ’ αυτήν …την εορτή.
Κάποιοι από τους προσκληθέντες δεν προσήλθαν λόγω αντικειμενικών κωλυμάτων, και τα τιμητικά έπαθλα παρέλαβαν η μητέρα του Δημήτρη Σαλπιγγίδη, Κυριακή, ο πατέρας του Δημήτρη Μάρκου, Πέτρος.
Επίσης, υπήρξε δέσμευση γιά μελλοντική ιδιαίτερη απονομή τιμής στους εκλιπόντες μεγάλους Κιλκισιώτες άσσους του ελληνικού ποδοσφαίρου Στέφανο (Νάκο) Σισμανίδη, Αρίσταρχο (Αρίστο) Φουντουκίδη, Γιώργο Τερζή και Δημήτρη (Τοτό) Ζυγκιρίδη.
Τα τιμώμενα πρόσωπα παρουσίασε ο πρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Δήμπαλας, εμπνευστής, «κινητήριος μοχλός» και συντονιστής της εκδήλωσης συνεπικουρούμενος στις απονομές από την ενεργό φίλη του συλλόγου Ευθυμία Παπαδοπούλου.
Μία από τις ξεχωριστές στιγμές της εκδήλωσης υπήρξε αυτή της απονομής του τιμητικοιύ επάθλου στον παλαίμαχο άσσο Βασίλη Αντωνιάδη από τον κ. Δήμπαλα. Και τούτο, διότι, ως γνωστό, οι δύο τους είναι συνυποψήφιοι γιά την προεδρεία της ΕΣΠΚ σε μιάν εκ μέρους των έμπρακτη διακήρυξη της λειτουργίας του ποδοσφαίρου ως ενωτικού παράγοντος, υπεράνω των οποιωνδήποτε αντιθέσεων στους οποιουσδήποτε χώρους.
Αντιθέτως, προκάλεσε ιδιαιτέρως αλγεινή εντύπωση η …«εκκωφαντική» απουσία της διοίκησης της ΕΠΣΚ, καθώς στην εκδήλωση δεν παρέστη ούτε ένα μέλος της!
Εκφράζοντας την πικρία του ο κ. Δήμπαλας, εξήγησε ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση είχε προγραμματισθεί προ πολλού, και απλώς η επέτειος της ίδρυσης του συλλόγου έτυχε φέτος να «πέφτει» μέσα στην προεκλογική περίοδο γιά τις εκλογές της ΕΠΣΚ, ενώ, όπως τόνισε «δεν συνδέεται ούτε κατά διάνοια με τις εκλογές και την υποψηφιότητά μου».
Ειδικότερα, ο Μέγας Αλέξανδρος παλαιμάχων δημοτικής ενότητας ή πρώην δήμου Δοϊράνης τίμησε τους εξής παλαιμάχους άσσους του κιλκισιώτικου ποδοσφαίρου:
Λέανδρο Συμεωνίδη, Λάζαρο Κεσίδη, Οδυσσέα Ζευγαρίδη, Γιώργο Κερμενίδη, Γιώργο Μουρατίδη, Λώλο Χασεκίδη, Στάθη Χασεκίδη, Μιχάλη Μπέλλη, Λάκη Σημαιοφορίδη, Κώστα Χαραλαμπίδη, Γιώργο Σεμερτζίδη, Δημήτρη Σαλπιγγίδη, Χρήστο Αποστολίδη, Χρήστο Τομπουλίδη, Γιώργο Παπαδόπουλο, Γιωργο Παναγιωτίδη, Παγώνη Βακαλόπουλο, Μίλτο Ανδρεανίδη, Νίκο Παπαδόπουλο, Παναγιώτη Μολακίδη, Βίκτωρα Ιωσηφίδη, Γιώργο Καλπάκη, Βασίλη Αντωνιάδη, Παναγιώτη Μηλιωρίτσα, Κυριάκο Αντωνιάδη, Θόδωρο Τσακουρίδη, Γιώργο Παπαδόπουλο, Σάκη Σημαιοφορίδη, Δημήτρη Μάρκο, Δημήτρη Μουστάκα, Παναγιώτη Ζιάκα, Σάββα Παντελιάδη, Στάθη Στεφανίδη, Δημήτρη Βέργο, Δήμητρα Παντελιάδου, Ελένη Αναστασάκη, Ανατολή Αποστολίδου και Ελένη Μουρατίδου. Επίσης τις «ακαδημίες» ποδοσφαίρου ΑΕ Πολυκάστρου, ΠΑΟ Κρηστώνης, Μακεδονικού Δροσάτου, Παίονος Τούμπας, Δόξας Καμπάνη, Εθνικού Αξιούπολης, Παϊκου Γουμένισσας, Σπίθας Κορομηλιάς, Νίκης Ευκαρπίας, Αλεξάνδρου Κιλκίς και Κιλκισιακού.
Ακόμη, τους διακεκριμένους παράγοντες Βασίλη Σεργιαννίδη και Λεωνίδα Τριανταφυλλίδη, ενώ απέδωσε ειδική μετά θάνατον τιμή στον αείμνηστο ιδρυτή του δημοσιογραφικού συγκροτήματος του «Μαχητή» Σταύρο Ορφανίδη, τόσο γιά την ενεργοποίησή του στα ποδοσφαιρικά δρώμενα όσο και για τον τρόπο με τον οποίο συνέβαλε στην προβολή του κιλκισιώτικου ποδοσφαίρου και των σπουδαίων άσσων του.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα