Πολιτική

Τηλεδιάσκεψη της υπουργού Παιδείας με τομεάρχες οργανώσεων της ΝΔ

Την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2021 πραγματοποιήθηκε με διοργανώτρια την γραμματεία οργανωτικού της ΝΔ και με ευθύνη του Στυλιανού Κονταδάκη – διευθυντή γραφείου προέδρου και γραμματέα οργανωτικού, μια ακόμη επιτυχημένη τηλεδιάσκεψη με θέμα την Παιδεία παρούσας της υπουργού Νίκης Κεραμέως, η οποία είχε την ευκαιρία και τη δυνατότητα, να συνομιλήσει για ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της, με τομεάρχες Παιδείας των κομματικών οργανώσεων της χώρας.

Την ΔΕΕΠ Ν. Κιλκίς, εκπροσώπησε ο υπεύθυνος παιδείας Ιωάννης Φωτακέλης ενώ το παρών του έδωσε και ο πρόεδρος της διοικούσας Μηνάς Παπαδόπουλος.

Η αρμόδια υπουργός κ.Κεραμέως ανέπτυξε σε όλους τους «παρευρισκόμενους» της διαδικτυακής αυτής εισήγησης τις αλλαγές που έγιναν ή που θα γίνουν κατά τη διάρκεια της θητείας της και έπειτα τους ενθάρρυνε να διατυπώσουν ερωτήσεις και να καταθέσουν τις απόψεις τους για τα θέματα που θα ήθελαν να συζητηθούν.

Ο πρόεδρος Μηνάς Παπαδόπουλος και ο τομεάρχης Παιδείας Ιωάννης Φωτακέλης λαμβάνοντας το λόγο ανέδειξαν θέματα που αφορούν σε σχολικές δομές τον νομού μας. Και μεταξύ άλλων τέθηκαν τα εξής :

– Η ίδρυση και λειτουργία του μουσικού σχολείου στην Γουμένισσα με ειδικότητα την παραδοσιακή μουσική (έχει ληφθεί σχετική επί του θέματος απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Δ. Παιονίας),

– Η έγκριση ίδρυσης και στέγασης Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) στην πόλη του Κιλκίς του νομού Κιλκίς (στο κτίριο του 1ου ΕΠΑΛ ΚΙΛΚΙΣ), σχολικού έτους 2020 – 2021, /υπάρχει σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς, της Σχολικής Επιτροπής και της Επιτροπής Παιδείας του δήμου Κιλκίς/,

– Η έγκριση ίδρυσης και στέγασης Μουσικού Γυμνασίου στην πόλη του Κιλκίς του νομού Κιλκίς (στο κτίριο του Γυμνασίου Βαπτιστή), σχολικού έτους 2020 – 2021, /υπάρχει σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς, της σχολικής επιτροπής και της Επιτροπής Παιδείας του δήμου Κιλκίς/,

– Η άμεση ενεργοποίηση και λειτουργία του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας του Δήμου Κιλκίς (Η απόφαση έχει ληφθεί απλώς ζητείται η συνδρομή του Υπουργείου για την ταχύτερη λειτουργία του – βρίσκεται στη φάση της έκδοσης σχετικού ΦΕΚ).

Επίσης ετέθη από τον πρόεδρο κ. Παπαδόπουλο και τον αρμόδιο τομεάρχη κ. Φωτακέλη η με κάθε δυνατό τρόπο ενίσχυση και αναβάθμιση του Διεθνούς Πανεπιστημίου (πρώην Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας) με έδρα το Κιλκίς, με λειτουργία περισσοτέρων τμημάτων, πέραν του ενός που ήδη ως γνωστόν λειτουργεί στεγαζόμενο σε ένα κτιριακό συγκρότημα το οποίο είναι σύγχρονο και μπορεί να φιλοξενήσει πάρα πολλούς σπουδαστές εφόσον αποφασισθεί να ενισχυθεί με νέα τμήματα.

Περισσότερα

Ανδρέας Βεργίδης: Η γαστρονομική “ταυτότητα” της Π.Ε. Κιλκίς εργαλείο για την τουριστική ανάπτυξη

Η γαστρονομία ως “κομμάτι” της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς και ‘’ταυτότητας’’ της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς μπορεί και πρέπει να αξιοποιηθεί στην […]

Δείτε ακόμα