Πολιτική

Τηλεδιάσκεψη Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ με τον πρόεδρο της ένωσης φοροτεχνικών ελευθέρων επαγγελματιών Κιλκίς

Η νομαρχιακή επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Κιλκίς πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο της ένωσης φοροτεχνικών ελευθέρων επαγγελματιών νομού Κιλκίς ώστε να ενημερωθεί για τις επιπτώσεις της πανδημίας στον κλάδο των λογιστών – φοροτεχνικών αλλά και για το σύνολο των επιχειρήσεων που πλήττονται.

Στην συνάντηση ήταν παρόντες ο πρόεδρος της ΕΦΕΕ Κιλκίς, Παναγιώτης Πιστικούδης, η βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ νομού Κιλκίς, Ειρήνη Αγαθοπούλου, ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της ΕΦΕΕ Κιλκίς και μέλος της διευρυμένης ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Κιλκίς, Γιάννης Παπαδόπουλος, ο συντονιστής της ΝΕ, Αναστάσιος Κεσίδης και μέλη της νομαρχιακής επιτροπής.

Ο κ. Πιστικούδης έκανε αναφορά σε ένα τρίπτυχο προβλημάτων που προκύπτουν εν μέσω πανδημίας, το νομοθετικό, το οικονομικό και το υγειονομικό. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε σε νομοθετική κρίση με την πολυνομία του τελευταίου διμήνου, με πλήθος ΠΝΠ και υπουργικών αποφάσεων πολλές φορές αντικρουόμενων μεταξύ τους, που δυσχεραίνει το έργο των λογιστών.

Επίσης, αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση, η οποία θα έχει άμεσο αντίκτυπο στο επάγγελμα του λογιστή – φοροτέχνη, καθώς το σύνολο των πελατών – επιχειρήσεων και νομικών προσώπων επηρεάζεται είτε άμεσα είτε έμμεσα από τα μέτρα περιορισμού και αυτοπροστασίας. Και τέλος, όσον αφορά την υγειονομική διάσταση, όπως η ασφάλεια της λειτουργίας των γραφείων, επισήμανε ότι “κανένας από τον ΕΟΔΥ δεν έχει απαντήσει στα διαρκή ερωτήματα όπως τι γίνεται με τα φυσικά παραστατικά που λαμβάνουν οι λογιστές και τι συμβαίνει με τις προθεσμίες υποβολής φορολογικών εντύπων στην περίπτωση που νοσήσει κάποιος συνάδελφος.”

Η κ. Αγαθοπούλου τόνισε ότι “το σημαντικό σε αυτές τις τηλεδιασκέψεις είναι κυρίως να ακούμε τους φορείς, ώστε τα αιτήματα να μπορούμε να τα μεταφέρουμε στην κυβέρνηση και να τα διεκδικήσουμε.” Επίσης έγινε αναφορά στην εσφαλμένη επιλογή της ενίσχυσης των επιστημόνων μέσω των voucher αλλά και για το πλήθος ερωτήσεων κοινοβουλευτικού ελέγχου προς την κυβέρνηση για όλους τους επιστημονικούς και επαγγελματικούς κλάδους. Τέλος, επισήμανε την σπουδαιότητα του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ “Μένουμε Όρθιοι” ως προς την ποσότητα αλλά και την ποιότητα των προτεινόμενων μέτρων για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Ο κ. Παπαδόπουλος στην τοποθέτηση του έκανε αναφορά “στην αβεβαιότητα του μέσου επιχειρηματία για το τι θα κάνει και πως θα τα βγάλει πέρα” και επίσης ότι “οι συνάδελφοι λογιστές έχουν εργαστεί άπειρες ώρες για να μπορέσει ο κόσμος να λάβει τα 800 € της κρατικής ενίσχυσης”. Κλείνοντας τόνισε ότι αυτές οι συσκέψεις είναι καλή ευκαιρία ώστε να κατατεθούν τα αιτήματα του κλάδου τους.

Ο κ. Κεσίδης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι τα λογιστικά γραφεία στηρίζουν την κοινωνία και την οικονομία. Έκανε λόγο για τον σχεδιασμό της κυβέρνησης της ΝΔ για την συρρίκνωση του μικροεπαγγελματία καθώς επίσης και για το σκάνδαλο των voucher είπε χαρακτηριστικά ότι “η κυβέρνηση όσο «τσιγκούνα» είναι με τους ελεύθερους επαγγελματίες τόσο γαλαντόμα είναι με τα δικά της άτομα”.

Σημείο σύγκλισης όλων των απόψεων είναι ότι «οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν την ανάγκη γενναίας οικονομικής και κοινωνικής στήριξης». Η επιβίωση των επαγγελματιών πρέπει να είναι το δεδομένο και όχι το ζητούμενο την επόμενη μέρα της πανδημίας.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Άνιση μεταχείριση

Η «Τέχνη» είχε ζητήσει από τον δήμο την διάθεση του συνεδριακού κέντρου το Σάββατο 27 ή Κυριακή 28.5.23 γιά την […]