Άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ ζητεί η ΝΕ Κιλκίς ΣΥΡΙΖΑ

Η θεματική επιτροπή υγείας Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ – «Προοδευτική Συμμαχία» διοργάνωσε τηλεδιάσκεψη με τον βουλευτή του κόμματος και πρώην υπουργό υγείας Ανδρέα Ξανθό, την βουλεύτρια Κιλκίς του κόμματος Ειρήνη – Ελένη Αγαθοπουλου, εκπροσώπους εργαζομένων, εργαζομένους των δομών υγείας νομού Κιλκίς και εκπροσώπους επιστημονικών φορέων του τομέα υγείας.
Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:
« … Στην τηλεδιάσκεψη με θέμα «Ένα ΕΣΥ ικανό να μας στηρίζει πάντα – Μένουμε όρθιοι στην υγεία» μεταξύ αυτών, που έλαβαν τον λόγο ήταν ο Θεόδωρος Αποστολίδης, επιμελητής α΄ ΩΡΛ και πρόεδρος της ΕΝΙΚ, η Παναγιώτα Δώμου, συντονίστρια διευθύντρια του αναισθησιολογικού τμήματος και της μονάδας αντιμετώπισης πόνου, ο Αχιλλέας Καλεμκερίδης, νοσηλευτής, γενικός γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς και γενικός γραμματέας του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ, ο Κώστας Κατσιάνος, πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κιλκίς, η Διαμαντούλα Κωφίδου, διευθύντρια του αναισθησιολογικού τμήματος, ο Πασχάλης Μασούρας, νοσηλευτής, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς και μέλος του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ, η Έφη Παπαθεοδώρου, εργαζόμενη στο ΕΚΑΒ, ο Πέτρος Παππάς, διευθυντής τμήματος επειγόντων περιστατικών, και η Αγγελική Τσιούπα, πρώην διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης.
Επίσης, συμμετέσχον η Γενοβέφα (Έφη) Ναβροζίδου, περιφερειακή σύμβουλος Κ. Μακεδονίας – ΠΕ Κιλκίς, ο Δημήτρης Αγαθόπουλος, δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού Κιλκίς «Συμμετέχω – Ο δήμος στα χέρια του πολίτη, ο Αναστάσιος Κεσίδης, συντονιστής της διευρυμένης νομαρχιακής επιτροπής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ – «Προοδευτική Συμμαχία», και μέλη της διευρυμένης νομαρχιακής επιτροπής.
Μέσα από μία «ζωντανή» και πολύ γόνιμη συζήτηση, ξεκαθαρίστηκαν τα προβλήματα στις δομές υγείας και ιεραρχήθηκαν οι ανάγκες για το μέλλον. Ακούστηκαν ζητήματα, τα οποία έχουν γίνει «χρόνιες ασθένειες» για το νοσοκομείο, όπως η μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), η λειτουργία του αξονικού τομογράφου, ο οργανισμός του νοσοκομείου, η δημιουργία νέας νοσηλευτικής πτέρυγας και οι ελλείψεις βασικών ιατρικών ειδικοτήτων, όπως του πνευμονολόγου και του λοιμωξιολόγου αλλά και ζητήματα, που προέκυψαν με την πανδημία, όπως η υποτυπώδης υποδομή του ιατρείου και της κλινικής νέου κορωνοϊού, η έλλειψη σχεδιασμού διαχείρισης περιστατικών και προμήθειας υλικών, καθώς αναφέρθηκε χαρακτηριστικώς, ότι «το νοσοκομείο λειτουργεί με δωρεές.»
Επίσης, με την αύξηση των διαμενόντων στην δομή φιλοξενίας Ν. Καβάλας, οι δύο παράλληλες αυτές κρίσεις, η προσφυγική και η πανδημική, καθιστούν πιό επιτακτικό από ποτέ την πρόσληψη ιατρών αποκλειστικά γιά τις δομές και την παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας στους πρόσφυγες.
Η κ. Αγαθοπούλου και ο κ. Ξανθός κατέγραψαν όλα τα θέματα, που τέθηκαν, και ανέπτυξαν τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ γιά την αντιμετώπιση της πανδημίας και την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με υλικοτεχνικό εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό.
Τόνισαν ότι το δημόσιο σύστημα άντεξε στην πανδημία λόγω της ενισχύσεως που δέχτηκε κατά την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, και ήταν πολιτική επιλογή τότε να ενισχυθούν οι δημόσιες δομές, αλλά η ίδια βούληση δεν υπάρχει και τώρα».