Πολιτική

Οργισμένη αντίδραση Δ.Τσαντάκη σε επίθεση από τον Δ.Κυριακίδη στην τηλεδιάσκεψη του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς

Η μη συμμετοχή του επικεφαλής της «Ενωτικής Κίνησης Κιλκίς» Δημήτρης Τσαντάκη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας γιά τον τόνο μακροσκελούς απαντητικής δήλωσης του δημάρχου Δημήτρη Κυριακίδη σε δική του πολύ μικρότερης έκτασης ανάρτησής του στο διαδίκτυο, «σημάδεψε» την πρώτη διά τηλεδιασκέψεως, και ως εκ τούτου ιστορική, συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς της Τρίτης 24.11.20.

Την σχετική επιστολή-δήλωση του κ. Τσαντάκη ανέγνωσε ο πρόεδρος Παύλος Θωμαϊδης, και ακολούθησαν τοποθετήσεις επικεφαλής συνδυασμών χωρίς την διαδικασία των ερωταπαντήσεων, κάτι που ίσχυσε και με τα εκτός ημερησία διατάξεως θέματα.
Σε ό,τι αφορά στα αντίστοιχα της ημερήσιας διάταξης εγκρίθηκαν ομοφώνως:

-Η ένταξη των κονδυλίων των 25.000.000 ευρώ στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» γιά την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης.
-Κονδύλιο γιά τον εκσυγχρονισμό του στόλου οχημάτων και μηχανημάτων του δήμου.

-Η διάθεση κονδυλίου γιά την διενέργεια μοριακών και ταχέων ελέγχων νέου κορωνοϊού στο προσωπικό του δήμου.
-Η απαλλαγή επιχειρηματιών και επαγγελματιών από ωρισμένα δημοτικά τέλη.

Με μόνο το «παρών» του επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Γιάννη Φαχουρίδη εγκρίθηκε το κονδύλιο των 128.000 ευρώ γιά χρηματοδότηση του νοσοκομείου Κιλκίς από τον δήμο γιά αναβάθμιση των εξωτερικών ιατρείων του.

Εύσημα απέσπασε από όλες τις πλευρές ο νέος εορταστικός διάκοσμος εν όψει εορτών Αγίου Δωδεκαημέρου, που, ως γνωστόν, τοποθετήθηκε φέτος πολύ νωρίτερα κυρίως γιά ψυχολογικούς λόγους δεδομένης της δυσμενέστατης συγκυρίας της πανδημίας.
Τέλος, υπήρξε ομοφωνία αναφορικά με την συναίνεση και το πνεύμα συνεργασίας, που πρέπει να επιδεικνύεται από όλες τις πλευρές, εν όσω διαρκεί αυτή η πανδημία.

«Είναι η κριτική ….λαϊκισμός;»

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά στην μη συμμετοχή του στην συνεδρίαση, ο επικεφαλής της «Ενωτικής Δύναμης Κιλκίς» Δημήτρης Τσαντάκης απέστειλε την ακόλουθη επιστολή – δήλωση, την αναδημοσίευση της οποίας ζήτησε από αυτόν ο «Μαχητής», τυγχάνοντας της ανταποκρίσεως του:

«Κύριε πρόεδρε του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς,

Ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον προσβλητικό, αήθη και συκοφαντικό τρόπο, που επέδειξε η διοίκηση του δήμου σε δημοτικό σύμβουλο, στο πρόσωπό μου εν προκειμένω, ο οποίος επιτέλεσα το εκ του νόμου καθήκον του ελέγχου της πλειοψηφίας, ΔΕΝ θα συμμετάσχω στην σημερινή (σ.σ.: Τρίτης 24-11-20)συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Η ανακοίνωση χαρακτηρίζεται ως ανακοίνωση δήμου Κιλκίς. Δηλαδή, εκδόθηκε από ολόκληρο το δημοτικό συμβούλιο και τους δημότες; Όλοι είμαστε δήμος Κιλκίς.

Την καταδικάζω και θεωρώ απαράδεκτο να βγαίνει χθες δημόσια μια τέτοια κατάπτυστη ανακοίνωση από τον δήμο Κιλκίς, η οποία γενικά κι αόριστα αφήνει συκοφαντικά υπονοούμενα, επιτίθεται και υβρίζει δημοτικό σύμβουλο μόνο και μόνο γιατί άσκησε κριτική σε πράξεις της διοίκησης.

Τους όρους ψεύτες, λασπολόγοι και λαϊκιστές δεν αρμόζει σε καμία δημοτική αρχή να τους χρησιμοποιεί και για κανέναν πολίτη.
Φυσικά και θα λειτουργήσω δεόντως για την προάσπιση της αξιοπρέπειας μου.

Η «Ενωτική Δύναμη Κιλκίς» αλλά και η πλειοψηφία των παρατάξεων σε πολύ υψηλό ποσοστό στηρίξαμε αποφάσεις της διοίκησης σε πνεύμα συνεργασίας, εκτιμώντας την δυσκολία των περιστάσεων για την κοινωνία. Στο μικρό ποσοστό, που διαφωνήσαμε ως παράταξη, κάτι απόλυτα υγιές στη δημοκρατία, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις ύβρεις από την διοίκηση.

Είναι λαϊκισμός να ασκείς κριτική, λοιπόν;

Με λυπεί το γεγονός, αφ’ ενός μεν διότι με καθυστέρηση πολλών μηνών, και γιά πρώτη φορά, η συνεδρίαση γίνεται με τηλεδιάσκεψη, αφ’ ετέρου δε διότι, ενώ θα ψήφιζα θετικά σε αρκετά θέματα της ημερήσιας διάταξης, και κυρίως αυτά που αφορούν στην υγεία, στο νοσοκομείο και στην προσπάθεια ενίσχυσης του στόλου οχημάτων του δήμου, δεν θα μπορέσω να το πράξω, με υπαιτιότητα της διοίκησης.

Κύριε Πρόεδρε εσείς προσωπικά, τα μέλη του Προεδρείου και σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο οφείλετε να ερευνήσετε το θέμα, όλοι να το καταδικάσουμε και να αποτρέψουμε τέτοιες συμπεριφορές που μόνο σκοπό έχουν να δολοφονούν συνειδήσεις.

Δεν πρέπει επ’ ουδενί να επιτραπεί άλλο ο ευτελισμός κανενός δημοτικού συμβούλου του δημοτικού συμβουλίου και κανενός πολίτη.
Παρακαλώ την παρούσα να την αναγνώσετε στο δημοτικό συμβούλιο και να την καταχωρίσετε ως προβλέπεται στα πρακτικά της σημερινής συνεδρίασης».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα