Κιλκισιώτικες κουβεντούλες

Τί είδους «άβατα»;

«Τα κλεμμένα από σημεία του δήμου Παιονίας δημοτικά αυτοκίνητα βρέθηκαν σε μάντρα περιοχής της δυτικής Θεσσαλονίκης, όπου ισχύει «άβατον».

Γιά να τα παραλάβουμε, χρειάσθηκε να πλαισιωθεί ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Συμεωνίδης από …δεκατέσσερις αστυνομικούς, ύστερα από συνεχείς παρακλήσεις μας προς την αρμόδια διεύθυνση αστυνομίας, και να τα περιφρουρήσει αυτή η δύναμη …όλη την νύχτα! Άλλος τρόπος επιστροφής δεν υπήρχε!»

Τα ανωτέρω δήλωσε, ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Σιωνίδης κατά την διά τηλεδιασκέψεως συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Παιονίας της Τετάρτης 29.9.21, απαντώντας σε ερώτηση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Χρήστου Γκουντενούδη γιά το θέμα.

Από αυτήν την απάντηση προκύπτει ένα εύλογο ερώτημα:

Τι είδους «άβατα» είναι αυτά, που αναγκάζουν διοικήσεις δήμων να ενεργούν κατά τον τρόπο με τον οποίο ενήργησε γιά το συγκεκριμένο θέμα ο δήμος Παιονίας;

Αν μη τι άλλο, αρμόδια όργανα της Πολιτείας, σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο, αλλά και οι εκπρόσωποι του νομού στην Βουλή των Ελλήνων, οφείλουν μια σαφή και ανεπίδεκτη «ερμηνειών» και «παρερμηνειών» απάντηση.

ΥΓ: Ανεξαρτήτως αυτού του ζητήματος, τίθεται και ένα …«υποερώτημα»: Με ή χωρίς «άβατα», ο δήμος Παιονίας «κίνησε γη και ουρανό» για να βρεί τα κλεμμένα οχήματά του.

Με τον δήμο Κιλκίς, που «έπεσε» και αυτός «θύμα» κλοπής εξοπλισμού του, τι γίνεται;

Τι έχει κάνει, δηλαδή, γιά την ανεύρεση και επιστροφή τους;

Περισσότερα

Sold out στον πολιτισμό

Δύο sold out μαγικές βραδιές έζησαν οι φίλοι του πολιτισμού σε θερινό κινηματογράφο και θέατρο στο Κιλκίς. Πιο συγκεκριμένα την […]

Ψάχνοντας για το… χρυσάφι

Φήμες λένε ότι εκεί στον δήμο του Κιλκίς με αφορμή τα έργα ασφαλτόστρωσης σε διάφορες οδούς της πόλης, εκτός από […]

Φωτοσχόλιο

Από τη γιορτή της «Δημοκρατίας» στο Προεδρικό Μέγαρο

Δείτε ακόμα