Κοινωνία

Θρήνος στο Κιλκίς γιά την προώρως εκλιπούσα δασκάλα Σ.Μιχαηλίδου

Σε «βαρύ» πένθος «βύθισε» την εκπαιδευτική κοινότητα και την κοινωνία του Κιλκίς η πρόωρη απώλεια της 57χρονης εκπαιδευτικού πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Σοφίας Μιχαηλίδου, με το σημαντικό εκπαιδευτικό έργο, την πολύπλευρη παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου και την ενεργό συμμετοχή της σε δραστηριότητες ανάδειξης της ιστορίας και των παραδόσεων του Πόντου, με αποκορύφωμα τις εκδηλώσεις μνήμης και διεκδίκησης της αναγνώρισης της γενοκτονίας εις βάρος του ποντιακού Ελληνισμού από τον σύλλογο “Μωμόγεροι” της γενετειράς της Άγιο Μάρκο.

Συλλυπητήριο μήνυμα Τέχνης Κιλκίς
Ποια ανοικτίρμων μοίρα τόλμησε να σου χαμηλώσει τα φτερά Σοφία?
Ποιο αστέρι ζήλεψες κορίτσι μου και ανηφόρισες στους δρόμους του παραδείσου?
Κι αυτή τη γλύκα της φωνής σου, τη σπιρτάδα του λόγου σου, τους λεβέντικους χορούς σου, τα ποντιακά μας πειράγματα, σε ποιους ουρανούς διάλεξες να τα χαρίσεις?
Πώς να χωρέσει ο νους το τετελεσμένο?
Σαν χθες διάβαζες παραμύθια στα παιδιά στη γιορτή της Πινακοθήκης. Οργανωτική, μεθοδική, δοτική, ευφάνταστη προετοίμαζες τη διαδραστική αφήγηση με τόση φροντίδα.
Πρόθυμη πάντα, γελαστή, αισιόδοξη, κάναμε σχέδια για το μέλλον.
Σοφία, Σοφάκι μας. Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν τον πόνο. Μόνο αγάπη να σε συνοδεύει στο ταξίδι της μακαρίας οδού.
Θα μας λείψεις. Πολύ.

Συλλυπητήριο μήνυμα Λυκείου Ελληνίδων
Το Λύκειο των Ελληνίδων Κιλκίς εκφράζει τη βαθύτατη οδύνη του για τον αδόκητο χαμό της Σοφίας Μιχαηλίδου. Η πάντα χαμογελαστή και αγαπητή σε όλους χορεύτρια και μέλος του Λυκείου Ελληνίδων, έφυγε αφήνοντας απέραντη θλίψη σε όλους μας. Στην οικογένεια, στους οικείους και στην αδελφή της Σωτηρίας Μιχαηλίδου, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Λυκείου Ελληνίδων, εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Όχι χαμηλά τα “πανώ”

Τείνει να εξελιχθεί, αν δεν έχει ήδη εξελιχθεί, σε … μόδα στο Κιλκίς η ανάρτηση ενημερωτικών “πανώ” σε χαμηλό ύψος, […]