Πολιτική

Θ.Βαφειάδης: “Η διοίκηση του δήμου Κιλκίς συνεχίζει… το “παιχνίδι” εντυπώσεων”

“Σε σημείο «κόκκινου συναγερμού» για τον κορωνοϊό βρίσκεται και σήμερα ο νομός Κιλκίς, με πολύ ανησυχητικά στοιχεία.

Συνεπώς σε παρόμοια κατάσταση βρίσκεται και ο δήμος Κιλκίς, του οποίου η διοίκηση φέρει την αποκλειστική ευθύνη για το γεγονός αυτό.

Σε μια περίοδο υγειονομικώς επικίνδυνη για όλο τον πλανήτη, και ενώ στην χώρα μας το ιϊκό φορτίο μετά τα μέτρα της κυβέρνησης βαίνει μειούμενο αισθητά σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, στον νομό Κιλκίς, και συνεπώς στον δήμο Κιλκίς, κρατάμε την πανελλήνια πρωτιά πλην των μεγάλων αστικών κέντρων.

Σ’ αυτήν την κρίσιμη περίοδο, και προκειμένου να σωθούν ανθρώπινες ζωές, η διοίκηση του δήμου, με κινητοποίηση της πολιτικής προστασίας που διαθέτει, και που παραμένει αδρανής, θα έπρεπε να προβεί αμέσως σε δυναμική ενημέρωση των πολιτών και παρεμβάσεις γιά την τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων, γιά την αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων, συνευρέσεων, συναθροίσεων στις πλατείες, καθώς και στην άμεση οργάνωση χιλιάδων τεστ γιά την ανίχνευση του νέου κορωνοϊου στους δημότες και να προχωρούσε σε γενναία χρηματοδότηση του νοσοκομείου Κιλκίς πέραν της αρχικής.

Επίσης, η συμπαράσταση και ενίσχυση των κλειστών μικρομεσαίων επιχειρήσεων έπρεπε να είναι μετρήσιμη, μειώνοντας επί πλέον κάθε είδους δημοτικό τέλος, που τις αφορά, αξιοποιώντας έτσι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το περίπου 1.000.000 ευρώ που έλαβε από το κράτος γιά την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Αντ’ αυτών η δημοτική αρχή Κιλκίς συνεχίζει να επιδίδεται σε ένα ανούσιο παιχνίδι εντυπώσεων, όπως π.χ. με την παραλαβή 500 κάδων απορριμμάτων, που αφορά σε προαποφασισμένη προμήθεια της προηγουμένης
διοίκησης, και αυτή «πετσοκομμένη» κατά 100.000 ευρώ, που σημαίνει μερικές εκατοντάδες κάδους λιγότερους και βγαίνουν φωτογραφία κοιτάζοντάς τους με τέτοιο δέος όπως θα κοίταζε ένα παιδάκι ένδεκα ετών, καθως πρωτοαντικρύζει τον Παρθενώνα”.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την τακτική συνεδρίαση η ΔΕΕΠ Ν.Δ ν. Κιλκίς γιά την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος των Ευρωεκλογών.