Πολιτική

Τηλεδιάσκεψη της Ε.Αγαθοπούλου με τον δήμαρχο Παιονίας για το άνοιγμα των σχολείων

Μετά από πρωτοβουλία και επικοινωνία της βουλεύτριας ΣΥΡΙΖΑ νομού Κιλκίς, Ειρήνης Αγαθοπούλου και με τους δύο δημάρχους του νομού, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με τον Δήμαρχο Παιονίας, κ. Σιωνίδη Κωνσταντίνο, που ανταποκρίθηκε στο αίτημα, με θέμα την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Ο κ.Σιωνίδης περιέγραψε το σύνολο των ενεργειών της δημοτικής αρχής για την κατάλληλη προετοιμασία των σχολικών μονάδων του δήμου Παιονίας όσων αφορά τις προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας, τις απολυμάνσεις, τον καθαρισμό των εξωτερικών χώρων και την διανομή των βιβλίων.

Παράλληλα, υπήρξε εκτενής ενημέρωση για την φοίτηση των προσφυγόπουλων στα σχολεία του δήμου και τις προσπάθειες που γίνονται για την ομαλή ένταξή τους.

Η κ. Αγαθοπούλου, τόνισε τον πολύ σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι δήμοι, σε αυτή την φάση της πανδημίας, και ξεκαθάρισε την στήριξη της σε όλα τα δίκαια αιτήματα, όπως η ενίσχυση του δήμου με επιπλέον κονδύλια για προσωπικό καθαριότητας, κυρίως στα σχολεία που θα λειτουργήσουν τμήματα ΔΥΕΠ.

Επιπλέον, συζητήθηκε ο τρόπος ώστε ο δήμος Παιονίας να αιτηθεί σχολικά γεύματα καισχολεία του δήμου Παιονίας να μπορέσουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα για το έτος 2020-21.

Και στις δύο πλευρές είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ τους αλλά και η συνεργασία τους για την επίλυση των προβλημάτων των δημοτών.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα