Πολιτική

«Θυμήθηκε» να εκδώσει ανακοίνωση η Ν.Ε.ΣΥΡΙΖΑ, αργοπορημένη και η Ν.Ε.ΠΑΣΟΚ

Χρειάστηκε να περάσουν…πέντε ημέρες μετά τις εκλογές , για να εκδώσει η νομαρχιακή επιτροπή Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωση για το εκλογικό αποτέλεσμα! Μια καθυστέρηση που σχολιάσθηκε ποικιλοτρόπως αλλά και απετέλεσε αντικείμενο σατιρικών η χιουμοριστικών αναφορών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στην ανακοίνωση η ΝΕ/ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «ιστορική επιλογή ελπίδας, αξιοπρέπειας και κοινωνικής σωτηρίας»

Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:

« Η Ν.Ε. Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ ευχαριστεί τα μέλη του κόμματος αλλά και τις χιλιάδες φίλων που εμπιστεύτηκαν τον ΣΥΡΙΖΑ και οδήγησαν στη μεγάλη εκλογική νίκη.

Η Ν.Ε. Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ ευχαριστεί τους υποψήφιους βουλευτές του νομού, που έδωσαν τη μάχη των εκλογών, καθώς και τα μέλη και τους φίλους του κόμματος.

Ο ελληνικός λαός επέλεξε την ελπίδα, νίκησε τον φόβο και αποφάσισε αλλαγή πολιτικής.

Είπε ”όχι” στην κινδυνολογία Σαμαρά και έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ στη διακυβέρνηση της χώρας.

Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θέτει στο επίκεντρο της πολιτικής τα μεγάλα ζητήματα της απασχόλησης, του κοινωνικού κράτους, της αλληλεγγύης, της κοινωνικής συνοχής και της δικαιοσύνης.

Η Ελλάδα αλλάζει σελίδα με την Αριστερά στο «τιμόνι» της χώρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει να διαμορφωθεί η ευρύτερη δυνατή σύγκλιση δυνάμεων που θα διαπραγματευτεί με τους δανειστές μια νέα δανειακή σύμβαση.

Ο ελληνικός λαός έκανε ιστορική επιλογή ελπίδας, αξιοπρέπειας και κοινωνικής σωτηρίας».

Κανείς πλέον δεν μπορεί να αγνοήσει το μεγάλο λαϊκό ρεύμα για αλλαγή πολιτικής.

Αργοπορημένη αντίδραση απο την ΝΕ Κιλκίς ΠΑΣΟΚ

Με αρκετή καθυστέρηση, ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στον χώρο, τοποθετήθηκε δημοσίως για το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου η νομαρχιακή επιτροπή Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ.
Στην σχετική ανακοίνωση με την οποία δίνεται το σύνθημα της ανασύνταξης, αναφέρονται τα εξής:
Ως νομαρχιακή επιτροπή Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους εκείνους που παρά τις αντίξοες πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες για το κίνημα μας, κράτησαν ψηλά την ευθύνη και στήριξαν το ψηφοδέλτιο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο νομό.
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ο πρόεδρος του όλα αυτά τα χρόνια αναλαμβάνοντας δυσανάλογο των ευθυνών τους πολιτικό κόστος, επέλεξαν το δρόμο της αλήθειας και της υπευθυνότητας παρά το ότι ο εύκολος «δρόμος» ήταν εκείνος του λαϊκισμού και των ανέξοδων υποσχέσεων.
Εμείς στο ΠΑ.ΣΟ.Κ του Κιλκίς εξαρχής διαπιστώσαμε και αναδείξαμε ως μοναδικό πραγματικό πολιτικό δίλημμα για τις βουλευτικές εκλογές στο νομό μας την «μάχη» για την τρίτη βουλευτική έδρα μεταξύ του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και της Χρυσής Αυγής.
Δυστυχώς οι πλέον δυσοίωνες ανησυχίες μας επαληθευτήκαν και η Χ.Α. στο Κιλκίς σημείωσε ένα από τα υψηλότερα ποσοστά της στην χώρα καταλαμβάνοντας τελικώς την τρίτη βουλευτική έδρα.
Η αναιτιολόγητη και δίχως κανένα πολιτικό επιχείρημα διάσπαση του ιστορικού κινήματος σε μια δύσκολη για την χώρα και την παράταξη στιγμή, μας στέρησε πολύτιμες δυνάμεις στη μάχη για την ανάδειξη του χώρου μας ως τρίτης λύσης μετα ξύ στη συντηρήσεως και λαϊκισμού.
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. «πλήρωσε» τα λάθη του, τόσο τα δικά του και των στελεχών του, ακόμη και αυτών που το εγκατέλειψαν παρ’ότι ήσαν ευεργετηθέντες, όσο και όλης της μεταπολίτευσης. Το τελικό ισοζύγιο προσφοράς όμως στην χώρα είναι για το ΠΑ.ΣΟ.Κ. θετικό. Παρά όλα αυτά ο ελληνικός λαός έστειλε εντολή αλλαγής πλεύσης.
Εμείς ως κόμμα λαμβάνοντας το μήνυμα των εκλογών, θα πρέπει να προκρίνουμε τη νέα γενιά η οποία με ήθος και εντιμότητα θα προασπίσει το έργο και τις αξίες του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και παράλληλα θα βάλει στην άκρη γυρολόγους και «σωτήρες» που μόνο πλήγωσαν την παράταξη και την κοινωνία.
Το νέο κυβερνητικό σχήμα που προέκυψε μετά από μια δυσάρεστη και περίεργη συνεργασία δίχως κανένα πολιτικό και αξιακό νόημα, εξέπεμψε μηνύματα αστάθειας και ανησυχίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και όλα αυτά πριν καν απευθυνθεί ο πρωθυπουργός στον ελληνικό λαό μέσα από τις προγραμματικές δηλώσεις του.
Όλο αυτό το «σκηνικό» παροχολογίας που μέχρι στιγμής προκαλεί θετικά επικοινωνιακά αισθήματα, φοβόμαστε μην οδηγήσει μέσα σε λίγες ημέρες στο να «πάνε στράφι» οι θυσίες που έκανε ο ελληνικός λαός τα τελευταία πέντε χρόνια.
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. διατηρώντας αναλλοίωτο το αξιακό του υπόβαθρο που υπαγορεύεται από τις καταστατικές αρχές της Διακήρυξης της 3ης του Σεπτέμβρη, θα συνεχίσει να δίνει τον αγώνα από το μετερίζι της υπευθυνότητας για να διαφυλάξει τα κεκτημένα της χώρας και των πολιτών.
Εμείς ως Ν.Ε. Κιλκίς ΠΑ.ΣΟ.Κ. εκτιμούμε ότι είναι αναγκαίο το κόμμα να οδηγηθεί ΑΜΕΣΩΣ σε ένα συνέδριο ανασύστασης της Παράταξης με όλα τα θέματα ανοιχτά και της ηγεσίας όπως άλλωστε εξήγγειλε ο Πρόεδρος, απευθύνοντας παράλληλα προσκλητήριο σε όλες τις υγιείς δημοκρατικές δυνάμεις του χώρου της Κεντροαριστεράς, της Σοσιαλδημοκρατίας, του προοδευτικού Ευρωπαϊσμού και της Οικολογίας. Η ιστορική Παράταξη μας δεν αντέχει την ύπαρξη παραπάνω σχηματισμών όταν μάλιστα προέρχονται από την ίδια πολιτική «μήτρα».
Τέλος, οφείλουμε να συγχαρούμε τους υποψηφίους του ΠΑ.ΣΟ.Κ. οι οποίοι μαζί με τα μέλη και τους φίλους του κόμματος στο Κιλκίς έδωσαν τη «μάχη» ώστε να αναδείξουμε τις θέσεις μας και να συγκρατήσουμε έστω και μειωμένες τις δυνάμεις μας».

Περισσότερα

Στην Κύπρο ο Γ.Γεωργαντάς ως εκπρόσωπος της Βουλής στις εκδηλώσεις της μαύρης επετείου εισβολής του Αττίλα

Στην Κύπρο, όπου εκπροσώπησε τη Βουλή ως επικεφαλής της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας βρέθηκε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Κιλκίς […]

Δείτε ακόμα

Βελτιωτικές αλλαγές

Μετά τις βελτιωτικές αλλαγές στο δημοτικό πάρκο – «Κήπος» του Κιλκίς για την καλύτερη αισθητική και λειτουργική εικόνα του χώρου […]

Και οι συμμαθητές παρόντες

Εκτός από θεσμικούς, πολιτιστικούς και θεσμικούς παράγοντες στην ημερίδα το παρόν στην παρουσίαση του μεταπτυχιακού για την τουριστική ανάπτυξη της […]