Γενικά

Θετικό βαθμό πήρε η φετινή Εμποροπανήγυρη Κιλκίς

Τον απολογισμό των δραστηριοτήτων και των οικονομικών λειτουργιών της Εμποροπανήγυρης Κιλκίς, της πρώτης διοργάνωσής της μετά την πανδημία, παρουσίασε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς την Δευτέρα 26.9.22 ο αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Ποιότητας Ζωής Γιώργος Μπαλάσκας.

Η ασφάλεια εκθετών και πολιτών στους χώρους της Εμποροπανήγυρης υπερίσχυσαν του κριτηρίου της κερδοφορίας. Δικλείδα της φετινής διοργάνωσης ήταν η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας και τούτο επιτεύχθηκε όπως σημείωσε ο καθ’ ύλην αρμόδιος Αντιδήμαρχος με την κατανομή μικρότερου αριθμού εκθετών στην εμπορική ζώνη και στη ζώνη εστίασης, με την τοποθέτηση των πάγκων με αποστάσεις ασφαλείας, την άνετη κυκλοφορία των πολιτών στους χώρους ανάπτυξης της Εμποροπανήγυρης, τη φύλαξη του χώρου σε 24ωρη βάση από ιδιωτική εταιρία και με την πρόβλεψη, τέλος, ανοιχτών λωρίδων κυκλοφορίας σε κάθετες οδούς ώστε να είναι ευχερής η μετακίνηση οχημάτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του ΕΚΑΒ σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Στην Εμποροπανήγυρη συμμετείχαν 135 εκθέτες με μέγιστο όριο κάλυψης τις 150 θέσεις. Η συντριπτική πλειονότητα των εκθετών (118) άσκησαν εμπορική δραστηριότητα ενώ οι λοιποί (17) προέρχονταν από το χώρο της εστίασης.

Ο δήμος Κιλκίς παρείχε υπηρεσίες εξυπηρέτησης στους φιλοξενούμενους εκθέτες διαθέτοντάς τους εκθεσιακά περίπτερα και εγκαταστάσεις υγιεινής (ντουζιέρες και χημικές τουαλέτες).

Τα έσοδα της Εμποροπανήγυρης ανήλθαν στο ποσό των 65.803ευρώ εκ των οποίων τα 44.287 προκύπτουν από τα τέλη χρήσης των πάγκων και τα 21.516 από την χρήση του λούνα – παρκ.

Ως νέα στοιχεία που εμπλούτισαν την διοργάνωση υπογραμμίστηκαν η λειτουργία του εκθεσιακού περιπτέρου του δήμου Κιλκίς στην πλατεία Λατσιών, όπου προβλήθηκαν πλευρές του δημοτικού έργου, μαζί με άλλα είκοσι δύο περίπτερα Πολιτιστικών και Αθλητικών Συλλόγων της πόλης με ανάλογη προβολή της δραστηριότητας που παρουσιάζουν.

Η πλατεία Λατσιών, εστία της φθινοπωρινής γιορτής της πόλης, φιλοξένησε περισσότερες πολιτιστικές εκδηλώσεις από κάθε άλλη φορά αφενός για λόγους ανάδειξης της κεντρικότητας του χώρου και αφετέρου για την καλύτερη επικοινωνία και προσέλκυση επισκεπτών στα εκθεσιακά περίπτερα.

Ο κ. Μπαλάσκας ολοκλήρωσε την ενημέρωση επισημαίνοντας την αποδοχή που είχε η διοργάνωση στον κόσμο ως προς τις επισκέψεις του για αγορές στους χώρους της Εμποροπανήγυρης αλλά και τη μαζική συμμετοχή του στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που σχεδίασε ο δήμος για όλη την οικογένεια στην πλατεία Λατσιών, στην 21ης Ιουνίου, στο δημοτικό πάρκο – “Κήπο”.

Ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης στη δική του τοποθέτηση αναφέρθηκε στα ποιοτικά γνωρίσματα του εγχειρήματος σε οργάνωση και ασφάλεια, σε επίπεδο παρασχεθεισών υποδομών και πολιτιστικών θεαμάτων, με την εμπλοκή νεανικών τοπικών καλλιτεχνικών σχημάτων και τόνισε ότι συνυπολογίζοντας αυτά τα στοιχεία και την τόνωση της τοπικής οικονομίας κατά τη διάρκεια του πενθημέρου, οι εκθέτες, οι τοπικοί έμποροι και οι πολίτες βαθμολόγησαν θετικά την Εμποροπανήγυρη.

Ευχαρίστησε, τέλος, τους αντιδημάρχους Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Τεχνικών Υπηρεσιών, Καθαριότητας, Πολιτισμού και Αθλητισμού για τη συνεργασία τους ως επίσης και τις συναρμόδιες υπηρεσίες της Τροχαίας, Ασφάλειας, του Αστυνομικού Τμήματος Κιλκίς, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Περιφερειακού Τμήματος Ερυθρού Σταυρού και του ΕΚΑΒ.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα