Διαμαρτυρία υγειονομικών για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στην Θεσσαλονίκη

Ελλάδα /

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υφυπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, πραγματοποίησαν, εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης αντιδρώντας στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, κι ενώ απομένουν λίγες μέρες τεθεί σε εφαρμογή η απόφαση της κυβέρνησης για αναστολή εργασίας όσων υγειονομικών δεν εμβολιαστούν εως την 1η Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τους υγειονομικούς, το μέτρο, θα έχει ως αποτέλεσμα απολύσεις εργαζομένων οι οποίοι δε θέλουν να εμβολιαστούν και είναι κάτι που λειτουργεί διχαστικά.

Με πανό που έγραφαν «Όχι στην υποχρεωτικότητα, στη διαθεσιμότητα, στο διχασμό – Ναι στα εμβόλια και την ενίσχυση του ΕΣΥ», οι συγκεντρωμένοι διατράνωσαν την αντίθεσή τους στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, ενώ κατήγγειλαν πως η «κυβέρνηση δεν τους ακούει, από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, και δεν παίρνει μέτρα για τη θωράκιση των νοσοκομείων και των εργαζομένων σε αυτά».

Οχι στη υποχρεωτικότητα- ναι στα εμβόλια
Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, ο οποίος τόνισε πως «σε 19 ημέρες τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ και σε τέσσερις ημέρες για την Πρόνοια, εφαρμόζεται ο νόμος της υποχρεωτικότητας. Είναι τόσο πρόχειρη η κυβέρνηση που ακόμα δεν έχει εκδώσει υπουργικές αποφάσεις, δεν έχει γίνει καμία προκήρυξη προσωπικού για να αντικαταστήσει το προσωπικό που υποτίθεται ότι θα τεθεί σε αναστολή καθηκόντων».

«Ακόμη δεν έχει γίνει καν η καταγραφή των εμβολιασμένων και των μη εμβολιασμένων. Εάν ο στόχος της κυβέρνησης ήταν να εκφοβίσει τους μη εμβολιασμένους, απέτυχε. Πάνω από 10.000 συνάδελφοι στα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας και το ΕΚΑΒ δεν πρόκειται να εμβολιαστούν και 300 από την πρόνοια είναι αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της απόφασής τους. Τώρα η μπάλα είναι στην πλευρά της κυβέρνησης. Θα πρέπει να αποφασίσει αν από την 1η Σεπτεμβρίου θα έχουμε νοσοκομεία, θα έχουμε ΕΚΑΒ, θα έχουμε πρωτοβάθμια περίθαλψη», ανέφερε ο κ. Γιαννάκος επισημαίνοντας ότι ζωτικές μονάδες των νοσοκομείων θα αναστείλουν εκ των πραγμάτων τη λειτουργία τους.

Ο ίδιος σημείωσε, ότι με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό από 1 Σεπτέμβρη και την απομάκρυνση όσων δε συμμορφωθούν, θα χρειαστεί να αναστείλουν τη λειτουργία τους ζωτικά τμήματα νοσοκομείων, αφού θα έχει απομακρυνθεί μέρος του προσωπικού. Επισήμανε δε, ότι οι υγειονομικοί στο 90% είναι εμβολιασμένοι ή έχουν πιστοποιητικό νόσησης κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλος δείκτες φυσικής ανοσίας και παράλληλα με τα μέτρα που τηρούνται δε κινδυνεύει κάνεις.

Τόσο ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, όσο και οι επικεφαλής των σωματείων και η πλειοψηφία των εργαζομένων στα νοσοκομεία, τόνισαν ότι μπορεί να μην είναι υπέρ της υποχρεωτικότητας αλλά οι ίδιοι είναι υπέρ του εμβολίου, έχουν εμβολιαστεί και τηρούν απόλυτα όλα τα μέτρα προστασίας για να μη νοσήσουν και μεταδώσουν των ιό.

Μερίδα των συγκεντρωμένων ωστόσο κρατούσε πλακάτ με συνθήματα όπως: «Δεν θέλω να γίνω πειραματόζωο», «Να μπουν σε αναστολή οι 300 της Βουλής».

Ο Πέτρος Κετικίδης, αντιπρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» ανέφερε ότι διαμαρτύρονται κατά του καταναγκασμού της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού των εργαζομένων στην Υγεία και τόνισε ότι «οι ήρωες των προηγούμενων μηνών, που τους χειροκροτούσαν όλοι, σήμερα δίνονται στην ουρά».

Περισσότερα

Το φτωχότερο 10% των νοικοκυριών πρέπει να αυξήσει 15,5% τις δαπάνες του για να διατηρήσει σταθερή την κατανάλωση τροφίμων

Μια ακόμη έρευνα παρουσιάστηκε που δείχνει την οικτρή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα λαϊκά νοικοκυριά, καθώς μαστίζονται από τις […]

Δείτε ακόμα