Πολιτική

Θ.Τιρεκίδης: Το δημογραφικό μας αφορά όλους γιατί είναι το μέλλον μας

Με αφορμή τα αποτελέσματα της απογραφής που πραγματοποιήθηκε στον δήμο Παιονίας ο Θεόφιλος Τιρεκίδης προέβει στην ακόλουθει δήλωση:

“Το δημογραφικό είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας. Ειδικότερα, η μείωση του πληθυσμού του δήμου Παιονίας κατά 11,7%, σε σχέση με μια δεκαετία πριν, είναι κυρίως αποτέλεσμα της φυγής τόσο προς τα μεγάλα αστικά κέντρα όσο και των νέων στο εξωτερικό.

Οι συνέπειες από το κοινωνικό αυτό πρόβλημα είναι πολύπλευρες.

Επηρεάζουν την οικονομία, το ασφαλιστικό, τη γεωγραφική κατανομή του πληθυσμού και τις μακροπρόθεσμες προτεραιότητες της κοινωνίας.
Η ουσιαστική αντιμετώπιση του δημογραφικού απαιτεί γενναίες αποφάσεις, όπως είναι η παροχή κινήτρων για την παραμονή των νέων, κυρίως, ανθρώπων στον τόπο καταγωγής τους.

Επιπλέον, είναι αναγκαία η διασφάλιση της προσβασιμότητας όλων των παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, όπως επίσης και η διεύρυνση των δικαιούχων των επιδομάτων τέκνων.

Το δημογραφικό μας αφορά όλους γιατί είναι το μέλλον μας.
Περισσότερα

Π.Ελευθεριάδης: «Οι δημότες Παιονίας έχουν και μνήμη και κρίση, γιά να καταλάβουν την διαστρέβλωση της πραγματικότητας»

Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΝΠΔΔ δήμου Παιονίας Πλούταρχος Ελευθεριάδης προέβη στην ακόλουθη έγγραφη δήλωση: «Με έκπληξη διαβάσαμε το […]

Δείτε ακόμα

Γιά τέταρτη συνεχή χρονιά στην τελική φάση («φάιναλ έιτ») η χειροσφαιρική ομάδα εφήβων Αλέξανδρου Αξιούπολης

Νέο «κρίκο» στην μακρά «αλυσίδα» επιτυχιών και διακρίσεων του κιλκισιώτικου χειροσφαίρου πρόσθεσε η ομάδα εφήβων του Αλέξανδρου Αξιούπολης, καταλαμβάνοντας την […]