Κοινωνία

Συγχαρητήριο μήνυμα Θ.Τιρεκίδη στους επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων

Γράφει ο Θεόφιλος Τιρεκίδης*

Πάνω από 85% των υποψηφίων των Γενικών Λυκείων του νομού Κιλκίς πέτυχαν την εισαγωγή τους στο πανεπιστήμιο.

Με αφορμή τη σημερινή ανακοίνωση των βάσεων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, θέλω να συγχαρώ τους εισακτέους και τις οικογένειες τους για τα υψηλά ποσοστά επιτυχίας που κατέγραψε ο νομός Κιλκίς.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, από τους συνολικά 441 υποψήφιους των Γενικών Λυκείων του νομού, πέρασαν στο πανεπιστήμιο οι 384, ποσοστό επιτυχίας που ξεπερνά το 85%.

Για αυτά τα παιδιά, λοιπόν, αρχίζει μια νέα δημιουργική πορεία στη ζωή τους, στην οποία η εκπαίδευση και η εξειδίκευση θα αποτελέσουν τα εργαλεία ώστε μετά από τέσσερα-πέντε χρόνια, να είναι έτοιμοι να βγουν στην αγορά εργασίας.

Για όσους δεν πέτυχαν την είσοδο τους σε κάποια σχολή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, πρέπει να έχουν κατά νου πως η είσοδος στο πανεπιστήμιο δεν συνεπάγεται κατ’ ανάγκη και επαγγελματική αποκατάσταση.

Είτε μέσω των Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ), είτε μέσω των ιδιωτικών πανεπιστημίων, μπορούν να επιλέξουν το επάγγελμα που θέλουν να ακολουθήσουν στο μέλλον.

Είναι γεγονός πάντως ότι το τέλος των πανελλαδικών εξετάσεων σηματοδοτεί για όλους την αλλαγή σελίδας στη ζωή τους καθώς με τη γνώση που θα αποκτήσουν, θα συμβάλλουν στη δημιουργική πορεία της χώρας.

*Τομεάρχης Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ΔΕΕΠ Ν.Κιλκίς

Περισσότερα

Οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς ευχαριστούν τους αδελφούς Πατράλη

Περίσσευμα ψυχής και αγάπης από τους αδελφούς Πατράλη στο Κάτω Θεοδωράκι. Για δεύτερη χρονιά φιλοξένησαν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς στο […]

Δείτε ακόμα

Στην αγορά η Ρένα Δούρου

Το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στο […]