Κοινωνία

Με λαμπρότητα και φέτος εορτάσθηκαν στον νομό τα Άγια Θεοφάνεια

Το πνεύμα της ημέρας ήταν διάχυτο στους πιστούς, παρά την κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών σήμερα θύμιζε …Άνοιξη με χιόνια.

Ο συνδυασμός αυτός προσέδωσε ιδιαίτερη λαμπρότητα στον εορτασμό των Αγίων Θεοφανείων στον νομό, «επίκεντρα» του οποίου υπήρξαν και φέτος η λίμνη Δοϊράνη και ο ποταμός Αξιός.

Στην Δοϊράνη η τελετή καθαγιασμού των υδάτων και καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού πραγματοποιήθηκε στον χώρο του μουσείου λίμνης Δοϊράνης με πολύ λίγο κόσμο σε σχέση με πέρυσι.

Τα νερά της λίμνης είχαν παγώσει και χρειάστηκε να σπάσουν τον πάγο για να ρίξουν το σταυρό οι ιερείς που τέλεσαν τον αγιασμό.

Ο πάγος και η χαμηλή θερμοκρασία απέτρεψαν τους κολυμβητές που παρακολούησαν την τελετή από την προβλήτα.

Παρόντες στην τελετή ήταν ο βουλευτής Γιώργος Γεωργαντάς, ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Δοϊράνης Νίκος Τερζενίδης και λίγος κόσμος.

Όσον αφορά στον Αξιό, η ίδια τελετή πραγματοποιήθηκε στο μέσον της γέφυρας του ποταμού, που συνδέει την Αξιούπολη με το Πολύκαστρο, χοροστατήσαντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κκ Δημητρίου.

Και εδώ γιά την ανάδυση του Τιμίου Σταυρού βούτηξαν πέντε νέοι.

Στην τελετή αγιασμού των υδάτων παρεβρέθηκαν ο βουλευτής Γιώργος Γεωργαντάς, ο δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιάννης Παπαδόπουλος και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι.

Με λαμπρότητα ο Αγιασμός των υδάτων και στη Γουμένισσα παρά το τσουχτερό κρύο και την παγωνιά.

Ο Καθαγιασμός των υδάτων με την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, στην ιστορική κρήνη της Γουμένισσας, του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου, στη πλατεία Θ. Ζελένγκου, από τον μητροπολίτη κ. Δημήτριο, παρουσία πιστών που παρακολούθησαν την θρησκευτική τελετή ρίψης του Σταυρού.

Ο επίσημος εορτασμός των Θεοφανείων στη Γουμένισσα πραγματοποιήθηκε παρουσία τοπικών και στρατιωτικών αρχών.

Και στην πλατεία 23ης Οκτωβρίου τηρήθηκε το έθιμο με την ρίψη του Τιμίου Σταυρού που έριξε ο πρωτοσύγκελος της ιεράς μητροπόλεως Γουμενίσσης, αρχιμανδρίτης Αγαθάγγελος.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γ.Φλωρίδης: Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη στελεχών σε τράπεζες, ΝΠΔΔ και Δημόσιο

Την επαναφορά του αυτεπάγγελτου στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών, των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η διάταξη, […]