Θ.Βαφειάδης: «Πως να πείσουμε για εμβολιασμό τους πολίτες, όταν άλλα λέμε και άλλα κάνουμε;»

Πολιτική /

Δριμεία κριτική στον δήμαρχο Δημήτρη Κυριακίδη, με αφορμή την εκ μέρους του επιλεκτική χρήση μάσκας, άσκησε ο δημοτικός σύμβουλος Θόδωρος Βαφειάδης, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς της Πέμπτης 11.11.21.

Ο κ.Βαφειάδης εξέφρασε την έκπληξή του για το ότι κατά την συγκεκριμένη συνεδρίαση, με τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, ο κ.Κυριακίδης φορούσε μάσκα, «εκεί που λίγα εικοσιτετράωρα νωρίτερα παρέστη και μίλησε χωρίς να την φορεί σε πολιτική εκδήλωση σε κλειστό χώρο, παρουσία άνω των εκατό ατόμων και χωρίς κανέναν έλεγχο τήρησης των μέτρων κατά της διασποράς του νέου κορωνοϊού, ιδίως δε γιά τον εμβολιασμό».

«Με την συγκεκριμένη συμπεριφορά του», συνέχισε ο κ.Βαφειάδης, «ο κ.Κυριακίδης μου έδωσε την εντύπωση, ότι ανήκει στο κίνημα… των αντιεμβολιαστών, και μου δημιουργούνται μεγάλες απορίες, σε σχέση με το αν κάποιοι πιστεύουν αυτά τα οποία λένε».

Και ο κ.Βαφειάδης κατέληξε:

«Έτσι, εξηγούνται και οι αρνητικοί δείκτες της πανδημίας στον τόπο μας, με αποκορύφωμα το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμένων.

Λέμε, με άλλα λόγια, κάποια πράγματα υπέρ του εμβολιασμού, χωρίς να πείθουμε τους πολίτες με τις πράξεις μας».

Σε αντίθεση με την κριτική στον δήμαρχο, ο κ.Βαφειάδης απένειμε εύσημα στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Παύλο Θωμαΐδη, αφ’ ενός μεν γιά την προσήλωσή του στην τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, αφ’ ετέρου δε για την πρωτοβουλία του να ψηφίσουν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) οι δημοτικοί σύμβουλοι γιά την διεξαγωγή της συνεδρίασης διά ζώσης ή διά τηλεδιασκέψεως.

Ο ίδιος ο κ.Βαφειάδης τάχθηκε υπέρ της διά ζώσης, λέγοντας ότι η τεχνολογία δεν μπορεί να υποκαταστήσει πλήρως την άμεση επικοινωνία.

Όσο γιά την ανακαινισμένη αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου τόνισε: «Η αίθουσα ομόρφυνε μετά την ανακαίνιση. Όμως δεν είναι αυτό, που έχετε υποσχεθεί, καθώς, ενώ είναι άνετη για τους δημοτικούς συμβούλους, δεν είναι καθόλου άνετη γιά παρουσία και όσων εκ του νόμου προβλέπεται η δυνατότητα να παρίστανται, δηλαδή πολιτών και εκπροσώπων φορέων».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Τα δοξασμένα “φτερά του Πόντου” τίμησε ο δήμος Παιονίας στην μνήμη του ανθυποσμηναγού Στέφανου Μαυροματίδη

Kλίμα έντονης συναισθηματικής φόρτισης και αγνού πατριωτισμού επικράτησε στην εκδήλωση που πραγματοποίησε την Κυριακή 4.12.22, στο δημοτικό κατάστημα Αξιουπόλεως ο […]