Πολιτική

Θ.Βαφειάδης: “Εργαλειοποιείτε ακόμη και… την Εκκλησία για ψηφοθηρικούς λόγους;”

“Βέλη” κατά της διοίκησης του δήμου γιά το θέμα της τοποθέτησης ναΐσκου στην πλατεία Ειρήνης “εκτόξευσε” ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κιλκίς Θόδωρος Βαφειάδης, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς της Δευτέρας 23.1.23.

Αφορμή στάθηκε, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, η γνωστοποίηση της προοπτικής να μην τοποθετηθεί, εν τέλει, το εικονοστάσιο στο επίμαχο σημείο, “επειδή ενδεχομένως αυτό να μην είναι νόμιμο”, και ενώ γιά την τοποθέτησή του “είχε εκμαιευθεί από το δημοτικό συμβούλιο σχετική απόφαση”.

“Πριν λίγο καιρό”, είπε ο κ. Βαφειάδης, “λάβαμε ως δημοτικό συμβούλιο ευαίσθητη απόφαση γιά τοποθέτηση μικρού ναού στην πλατεία Ειρήνης, και τώρα μαθαίνουμε, ότι ενδέχεται να μην τοποθετηθεί, επειδή, λέει, δεν είναι βέβαιον, αν αυτό είναι νόμιμο!

“Ψηφοθηρικοί λόγοι”
Και ερωτώ: Όταν έρχονται στο δημοτικό συμβούλιο τέτοια θέματα, και τα ψηφίζουμε με καλή διάθεση και προαίρεση, εμπιστευόμενοι τις όποιες αρχές διατυπώνουν τα όποια αιτήματα, είναι δυνατόν μετά να φτάνουμε με τέτοια άνεση σε ανάκληση ή ακύρωση απόφασης;

Γιατί το κάνετε αυτό; Μήπως και σε αυτήν την περίπτωση λειτουργείτε ψηφοθηρικά; Ειδικότερα, μήπως στην συγκεκριμένη περίπτωση “εργαλειοποιείτε” ακόμη και… την Εκκλησία γιά ψηφοθηρικούς λόγους; Αν το κάνουμε αυτό το πράγμα, τότε… αλίμονό μας!…”.

Επειδή το δημοσιογραφικό συγκρότημα του “Mαχητή” ασχολήθηκε ενδελεχώς με το θέμα, θα παρουσίαζαν ενδιαφέρον οι όποιες απαντήσεις δόθηκαν ή πρόκειται να δοθούν στον κ. Βαφειάδη από την δημοτική αρχή και πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου, μαζί με τις όποιες του οφείλονται ύστερα από έγγραφες ερωτήσεις του και γιά άλλα θέματα.

Και, φυσικά, αυτό επαφίεται στο αρμόδιο θεσμικό όργανο του δημοτικού συμβουλίου, δηλαδή στο προεδρείο του.

Η σιγή του σεβασμιωτάτου
Πέραν των ανωτέρω, ενδιαφέρον θα παρουσίαζε μία δημόσια τοποθέτηση και από πλευράς της εκκλησιαστικής αρχής του Κιλκίς.

Και τούτο, επειδή, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, επί του θέματος ήταν ενήμερος και ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου, εξ ου και η μέχρι στιγμής απόλυτη σιγή, την οποία τηρεί, εκεί που το δημοτικό συμβούλιο έλαβε την ομόφωνη απόφαση αποδεχόμενο δική του παρότρυνση και αίτημα.

Αν μη τι άλλο, αυτή η τωρινή σιωπή του σεβασμιωτάτου, σε σχέση με τον ένθερμο πρότερο προτρεπτικό λόγο του, προκαλεί εύλογη απορία.

Περισσότερα

Β.Ρόκος: «Fly Over- Οι Θεσσαλονικείς έχουν πληρώσει πολλές φορές το τίμημα να παίρνουν άλλοι αποφάσεις για την πόλη»

Στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Πρωτοβουλία Κατοίκων Μαλακαπής, Πυλαίας, Κρυονερίου, ο Σύνδεσμος Κωνσταντινοπολιτών, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης και η […]

Δείτε ακόμα