Πολιτική

Θ.Βαφειάδης: «Να ενημερώσει η δημοτική αρχή γιά την υπέρογκη οφειλή της ΔΕΥΑΚ στην ΔΕΗ και γιά έργα από υπηρεσίες του δήμου»

Δύο έγγραφες ερωτήσεις προς την διοίκηση του δήμου κατέθεσε στο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Θόδωρος Βαφειάδης, πριν την έναρξη της συζήτησης επί των εκτός ημερησίας διατάξεως θεμάτων της συνεδρίασης της Δευτέρας 23.1.23.

«Γιατί δεν εξοφλείται η οφειλή στην ΔΕΗ;»

Η πρώτη ερώτηση αφορά σε έργα της ΔΕΥΑΚ και στο θέμα της οφειλής της στην ΔΕΗ, με τον Κ. Βαφειάδη να ζητεί ενδελεχή ενημέρωση:

-Για όλα τα έργα και τις προμήθειες, ένα προς ένα, με τίτλο έργου και αντίστοιχο ποσόν,  που εκτελέστηκαν με ανάθεση από την συγκεκριμένη επιχείρηση του δήμου.

-Γιά σοβαρές ενδείξεις και φημολογία, ότι οι υποχρεώσεις γιά την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος προς τη ΔΕΗ δεν εκπληρώνονται, με συνέπεια το οφειλόμενο ποσόν προς αυτήν να είναι υπέρογκο και να κινδυνεύει ο δήμος Κιλκίς να μην μπορεί ακόμη και βραχυπρόθεσμα να προσφέρει την πολύτιμη υπηρεσία της ύδρευσης προς τους κατοίκους του.

Ειδικότερα, ζητείται ακριβής ενημέρωση για το ύψος του οφειλομένου ποσού και τους λόγους, γιά τους οποίους δεν αποπληρώνονται οι οφειλές στην ΔΕΗ.

«Δώστε στοιχεία γιά όλα τα έργα»

Με την δεύτερη έγγραφη ερώτησή του, ο κ. Βαφειάδης αναφέρεται σε έργα με ανάθεση, που εκτελέσθηκαν από τις  υπηρεσίες του δήμου Κιλκίς:  « … Με τις νομοθετικές ρυθμίσεις, που έγιναν το 2019 με την ανάληψη των καθηκόντων των νέων δημοτικών αρχών, αλλά και εν συνεχεία με την ενσκήψασα πανδημία του νέου κορωνοϊού, πολλά έργα και προμήθειες εκτελέσθηκαν με την μορφή του κατεπείγοντος και της ανωτέρας βίας με αναθέσεις, με μεγάλη ευκολία και με την κάλυψη της νομιμοφάνειας.

Ερωτάται η δημοτική αρχή να παραθέσει αναλυτικώς:

  • Όλα τα έργα και τις προμήθειες, ένα προς ένα, με τίτλο έργου και αντίστοιχο ποσόν, που εκτελέστηκαν με ανάθεση κατά υπηρεσία του δήμου.
  • Ξεχωριστά να γίνει απολογισμός των ποσών, που ξοδεύτηκαν, και γιά ποιό σκοπό από το κονδύλιο που διατέθηκε από την κυβέρνηση στον δήμο Κιλκίς γιά την αντιμετώπιση της πανδημίας, και πάλι με τίτλο έργου/προμήθειας και του ποσού που αντιστοιχεί κατά περίπτωση».
Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Η διαφορά… στο πατρώνυμο

Aνάμεσα σε αυτά, που προκάλεσαν εντύπωση στην πρόσφατη ανακοίνωση ονομάτων υποψηφίων για τις δημοτικές εκλογές του προσεχούς Οκτωβρίου από πλευράς […]

“Μιλούσε”… το ήθος του!

“Στην μουσική, αρχής γενομένης από την βυζαντινή, με “μύησε” από μικρό παιδί ο εξαίρετος ψάλτης, που είχαμε στο χωριό, Θοδωρής […]