Πολιτική

Θ.Βαφειάδης κατά δημοτικής αρχής: «Αγνοείτε και δεν κάνετε ούτε κάν τα στοιχειώδη»


«Κατά μέτωπον» επίθεση κατά της δημοτικής αρχής εξαπέλυσε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κιλκίς Θεόδωρος Βαφειάδης, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας 13.11.17.

Στο ξεκίνημα της τοποθέτησής του ο κ. Βαφειάδης αναφερόμενος στο θέμα του τεχνικού προγράμματος του δήμου γιά το 2018, έκανε λόγο γιά πάγιο πρόβλημα ανεπαρκούς ενημέρωσης των δημοτικών συμβούλων από την αρμόδια αντιδημαρχία, ζητώντας να ληφθεί στο εξής μέριμνα ώστε οι δημοτικοί σύμβουλοι να έχουν πλήρη γνώση των θεμάτων των σχετικών με έργα, επί των οποίων καλούνται να συζητήσουν στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου.

Εν συνεχεία ο κ. Βαφειάδης επεσήμανε τα προβλήματα και τους κινδύνους από την κακή κατάσταση, στην οποία βρίσκεται η υποδομή στις γέφυρες των δρόμων Ευκαρπίας-Τερπύλλου και Τερπύλλου-Μεταξοχωρίου, υπογραμμίζοντας την έλλειψη προστατευτικών υποστηριγμάτων και την απουσία μέριμνας γιά καθαρισμό δρόμων και ρεμάτων στις συγκεκριμένες τοποθεσίες από φερτές ύλες.

Ζήτησε δε από τον δήμο να αναλάβει σχετικές πρωτοβυλίες, καθώς οι συγκεκριμένοι δρόμοι είναι δημοτικοί, και αντέδρασε εντονώτατα όταν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Ταχτσίδης άφησε να εννοηθεί, ότι υπήρχε άγνοια αυτής της παραμέτρου. «Αγνοείτε και δεν κάνετε ούτε καν τα στοιχειώδη», δήλωσε σε εντόνως επικριτικό τόνο ο κ. Βαφειάδης.

Κατόπιν επεσήμανε τα προβλήματα που υφίστανται σε οδούς του Κιλκίς μετά την εκτέλεση έργων ύδρευσης και αποχέτευσης, ζητώντας την επίσπευση εκτέλεσης του έργου αποκατάστασης των οδοστρωμάτων, αλλά και διορθωτικές παρεμβάσεις σε σημεία, όπου αυτή έγινε, καθώς γιά κάποιους λόγους το νέο οδόστρωμα παρουσιάζει ατέλειες, που «εγκυμονούν» κινδύνους γιά εποχούμενους αλλά και πεζούς. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα επικαλέσθηκε την περιμετρική οδό Μ.Αλεξάνδρου.

Ο κ. Βαφειάδης επικρότησε τις παρεμβάσεις του δήμου, όσον αφορά στην διαγράμμιση των διαβάσεων πεζών, όμως συγχρόνως άσκησε κριτική στην επιλογή του υλικού, καθώς, όπως επεσήμανε, «δεν ήταν το κατάλληλο, με επακόλουθο δύο μήνες μετά οι γραμμές να είναι το ίδιο είτε υπάρχουν είτε όχι, αφού έχουν ξεβάψει».

Τέλος, επανέφερε στο «προσκήνιο» το θέμα των αδέσποτων: «Κάθε χρόνο διατίθενται «χοντρά» ποσά γιά φροντίδα και κάθε χρόνο το πρόβλημα …«ζη και βασιλεύει», τόνισε χαρακτηριστικώς, ζητώντας δραστική αντιμετώπιση και οριστική επίλυση του θέματος.

Γιά όλα τα θέματα, στα οποία αναφέρθηκε, ο κ. Βαφειάδης παρουσίασε στο σώμα και κατέθεσε φωτογραφίες, τις οποίες τράβηξε ο ίδιος.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα