Πολιτική

Θεόδωρος Παραστατίδης: «Ώρα να μιλήσει ο λαός κατά της κυβέρνησης»

«Μύδρους» κατά της κυβέρνησης γιά το νέο μεσοπρόθεσμο εξαπέλυσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Κιλκίς Θεόδωρος Παραστατίδης, επικεφαλής της ομάδας των Δημοκρατικών Ανεξάρτητων Βουλευτών.
Κατά την αγόρευσή του στην Βουλή κατά την συζήτηση επί του θέματος ο κ. Παραστατίδης τόνισε, μεταξύ άλλων, και τα εξής:
«Καλούμαστε να ψηφίσουμε το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο 2015-2018, με ό,τι σημαίνει αυτό για την χώρα και τους πολίτες.
Η κυβέρνηση έμαθε τα τελευταία χρόνια να ωραιοποιεί τα πάντα , να βαπτίζει το μαύρο – άσπρο, την φτώχια και την ανέχεια, «προοπτική ευημερίας». Οραματίζεται ανάπτυξη και ευημερία, επικαλούμενη κυρίως αριθμούς και στατιστικές, χωρίς να λαμβάνει υπ’ όψιν τις κοινωνικές επιπτώσεις.
Κύριοι της κυβέρνησης,
Με όση προσπάθεια και αν καταβάλετε μέσα από διάφορα προπαγανδιστικά τηλεοπτικά και έντυπα μέσα, προκειμένου να εξωραΐσετε την σημερινή κατάσταση, η καθημερινότητα του πολίτη σας διαψεύδει.
Αρκεί κανείς να δει την αύξηση πολιτών στα συσσίτια και τις πρόσφατες εικόνες σε διάφορες περιοχές των Αθηνών, όπου οι πολίτες συνωστίζονται σε ουρές χιλιομέτρων για μια σακούλα ζαρζαβατικών. Συγκλονιστικές εικόνες, εικόνες ντροπής, που εξευτελίζουν και καταρρακώνουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
Αυτά τα φαινόμενα, τα «βαφτίζετε» …«Προοπτική ανάπτυξης».
Κύριοι,
Θεωρώ πως έχετε μεσάνυχτα από την Ελληνική πραγματικότητα, την οποία βιώνουν τρία εκατομμύρια και πλέον πολίτες, που τους καταντήσατε να μπαίνουν στις ουρές για μια σακούλα ντομάτες.
Αυτήν την Ελλάδα έχετε δημιουργήσει.
Γι΄ αυτήν την Ελλάδα αισθάνεστε υπερήφανοι.
Αυτή την Ελλάδα επικαλείστε ότι σώσατε και αυτή την Ελλάδα δυστυχώς θα παραδώσετε.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Ενώ η κυβέρνηση ισχυρίζεται καθημερινώς, ότι δεν θα έχουμε νέα μέτρα, μας φέρνει στην Βουλή νέο «μεσοπρόθεσμο». Πρέπει να διευκρινίσουμε, ότι δεν πρόκειται για ένα απλό νομοσχέδιο, αφού μέσα από την ψήφισή του, διασφαλίζεται η συνέχεια προηγούμενων εφαρμοστικών νόμων, περιλαμβάνοντας διατάξεις, οι οποίες επιβάλουν συνθήκες εργασιακής ζούγκλας στο Δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, καταργώντας συνταγματικά εργατικά δικαιώματα.
Γνωρίζουν πλέον πολύ καλά οι πολίτες, πως κάθε φορά που η Κυβέρνηση διαβεβαιώνει μέσω των ΜΜΕ, πως δεν θα υπάρξουν άλλα επώδυνα μέτρα για τα λαϊκά στρώματα, τότε ακριβώς είναι η στιγμή που προετοιμάζονται νέες επιθέσεις,
•Εις βάρος των μισθωτών και συνταξιούχων,
•Εις βάρος των εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων,
•Με μείωση μισθών και συντάξεων,
•Με απολύσεις, περικοπές στις δαπάνες υγείας και παιδείας, περικοπές στις παροχές πρόνοιας κ.α.π.
Το μοντέλο ανάπτυξης που επαγγέλλεται και προτίθεται να ακολουθήσει η Κυβέρνηση, το προδιέγραψε με σαφήνεια η κ. Μέρκελ σε πρόσφατη επίσκεψη της στην χώρα μας.
Τι μας είπε ;
Ότι «πρέπει να δώσετε έμφαση στον τουρισμό και στην παροχή υπηρεσίας».
Ούτε λίγο ούτε πολύ μας συνέστησε να γίνουμε τα γκαρσόνια της Ευρώπης.
Τα λόγια της αυτά έχουν ιδιαίτερη σημασία και βαρύτητα, διότι έχουν ειπωθεί από την Πρωθυπουργό της Γερμανίας, η οποία έχει ηγεμονικό ρόλο στην οικονομία μεταξύ των χωρών της Ευρώπης.
Και προσέξτε !
Αυτά ειπώθηκαν σε μια περίοδο όπου δρομολογείται η αναδιάταξη των οικονομικών προτύπων ανάπτυξης, μεταξύ των χωρών της Ευρώπης.
Αυτού του είδους πρότυπο ανάπτυξης, επεφύλαξε η κ. Μέρκελ για την χώρα μας, το οποίο είναι πρόθυμη να εφαρμόσει και να υπηρετήσει η σημερινή κυβέρνηση.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Ο πρωθυπουργός δεν έχει αντιληφθεί, ότι καμμία ανάπτυξη δεν έρχεται μόνη της.
Καμμιά ανάπτυξη δεν επιτυγχάνεται, βασιζόμενη μόνο σε εξαγγελίες, ευχολόγια και υποδείξεις, αλλά πρέπει να δημιουργηθούν ορισμένες προϋποθέσεις όπως,
•Σταθερό φορολογικό σύστημα, το οποίο δεν υπάρχει,
•Δίκαιος συντελεστής φορολόγησης, που δεν υπάρχει,
•Φορολόγηση του εισοδήματος και όχι της παραγωγικής διαδικασίας και του μεικτού εισοδήματος, που δεν υπάρχει,
•εκσυγχρονισμός του κράτους, πάταξη της διαπλοκής και της διαφθοράς, κάτι που δεν γίνεται σήμερα και μια σειρά άλλων μέτρων.
Υπερηφανεύεται ότι βγήκαμε στις αγορές και αυτό αν θέλετε το χρησιμοποιεί σαν δυνατό χαρτί ενόψει της προεκλογικής περιόδου.
Όμως εδώ και ο πιο αφελής θα αναρωτηθεί, «πως γίνεται να σου κλείνουν την πόρτα χρηματοδότησης οι αγορές, επειδή το χρέος έχει φτάσει στο 129 % του ΑΕΠ και να σου ανοίγουν τις πόρτες και μάλιστα με επιτόκιο κοντά στο 5 %, με το χρέος στο 175 % του ΑΕΠ ;».
Τα συμπεράσματα ας τα βγάλουν οι πολίτες που καλούνται να πιστέψουν, για το πόσο αξιόπιστα είναι όλα αυτά.
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Βλέπετε πέρα από αυτά που μας πήραν, τώρα μας ζητούν επί πλέον να παραδώσουμε, εκτός των άλλων,
το φιλότιμο, τον αυτοσεβασμό μας και να απαρνηθούμε την αξιοπρέπεια μας.
Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα όπου ο Ελληνικός λαός θα πρέπει να απαιτήσει να μην υπάρξει πλέον ,
•Καμμία υποχώρηση,
•Καμμία ανοχή στο παραμύθιασμα και στο ψέμα,
•Καμμία ανοχή στο νέο έγκλημα, αφού ήδη τα έχει χάσει όλα.
Κύριοι της κυβέρνησης,
Δυστυχώς φαίνεται πως δεν έχετε αντιληφτεί ακόμη και σήμερα, ότι η πλάτη της κοινωνίας δεν αντέχει άλλο. Ο κόσμος γονάτισε, κουράστηκε, απογοητεύθηκε.
Πλήρωσε δυστυχώς βαρύ τίμημα, μιας ανεπαρκούς, χρεοκοπημένης και αποτυχημένης εξουσίας. Και να είστε σίγουροι πως ο λαός θα καταδικάσει τους υπεύθυνους που,
•Την λεηλασία την μετέτρεψαν σε νόμο,
•Τα εκβιαστικά διλήμματα σε καθεστώς,
•Το ψέμμα σε προπαγάνδα.
Αφού με τέτοια τερτίπια και πρακτικές, προσπαθείτε να ενσπείρετε τον φόβο και την ανασφάλεια στην κοινωνία και έχετε το θράσος να λέτε πως καταβάλλετε υπεράνθρωπες προσπάθειες για να μας σώσετε.
Η φράση «τέλος, ως εδώ … » από ευχή και επιθυμία του κόσμου, έχει γίνει συνείδηση, απαίτηση και αγώνας.
Να είστε βέβαιοι, πως ήρθε η ώρα να μιλήσει ο λαός στην κάλπη και η απάντηση του θα είναι συντριπτική για τους υπεύθυνους της σημερινής κατάστασης».

Περισσότερα

Εκδήλωση της ΝΕ Κιλκίς ΠΑΣΟΚ με θέμα την αντιμετώπιση προβλημάτων στην Παθολογική του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς

Από την νομαρχιακή επιτροπή Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Μετά τα όσα δυσάρεστα και συνάμα τραγικά παρουσίασαν οι […]

Δείτε ακόμα