Πολιτική

Θ.Ανθρακίδης: «Το Κίνημα Αλλαγής είναι απέναντι στην απαράδεκτη συμφωνία με τα Σκόπια»

Γράφει ο
Θεμιστοκλής Αιμ. Ανθρακίδης*

Η άρνηση της προέδρου του Κινήματος μας Φώφης Γεννηματά να συνηγορήσει υπέρ της ενδοτικής συμφωνίας που συνήψε ο κ. Τσίπρας για το όνομα της γείτονος χώρας είναι η ενδεδειγμένη Πατριωτική στάση και μιλάει στην ψυχή της βάσης του κινήματος μας.

Για μας δεν χωρεί καμία παραχώρηση ούτε στην ιστορία της Μακεδονίας μας, ούτε και στα εθνικά μας δίκαια.

Θεωρώ ότι η κυβέρνηση υποχωρώντας πέρα από το όνομα, και στην εθνικότητα αλλά και στη γλώσσα που με την συμφωνία αυτή θα χαρακτηρίζονται πλέον ως «μακεδονική», συνεχίζει να διατηρεί ενεργά τα ζητήματα αλυτρωτισμού αλλά και πρόδηλης ιστορικής αναλήθειας από την άλλη πλευρά.

Η συμφωνία αυτή είναι το αποκύημα μιας ουσιαστικά μυστικής διπλωματίας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με επιβλαβείς συνέπειες μεσοπρόθεσμα για την Πατρίδα μας.

Άλλωστε αυτό φάνηκε και κατά τη διάρκεια της τελετής υπογραφής της συμφωνίας, όπου ο σκοπιανός πρωθυπουργός δεν έχασε την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί τη συγκυρία και να χρησιμοποιήσει τον όρο «μακεδόνες» για τους πολίτες της χώρας του κατά παράβαση ακόμη και των ίδιων των συμπεφωνημένων.

Το ΠΑΣΟΚ υπήρξε διαχρονικά πατριωτικό κίνημα και τις ίδιες αρχές και αξίες πρεσβεύει και το Κίνημα Αλλαγής. Δεν δεχόμαστε υποδείξεις για την εθνική μας στάση από κανέναν.

Σε αυτή την απαράδεκτη συμφωνία, εμείς θα είμαστε απέναντι.

*Γραμματέας Κινήματος Αλλαγής νομού Κιλκίς

Περισσότερα

Β.Ρόκος: «Fly Over- Οι Θεσσαλονικείς έχουν πληρώσει πολλές φορές το τίμημα να παίρνουν άλλοι αποφάσεις για την πόλη»

Στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Πρωτοβουλία Κατοίκων Μαλακαπής, Πυλαίας, Κρυονερίου, ο Σύνδεσμος Κωνσταντινοπολιτών, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης και η […]

Δείτε ακόμα