Πολιτική

Θέμα αξιοπιστίας τέθηκε γιά την δημοτική αρχή Παιονίας

Ρεπορτάζ Βαγγέλλης Αποστολίδης

Ρεπορτάζ Βαγγέλλης Αποστολίδης

Την αξιοπιστία του δημάρχου Χρήστου Γκουντενούδη αλλά και ωρισμένων στελεχών της διοίκησης και κυρίως του αντιδημάρχου υπευθύνου γιά θέματα καθαριότητας Κωνσταντίνου Μεμετζή αμφισβτήτησαν εντόνως γιά δεύτερη ουσιαστικώς στην σειρά συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Παιονίας ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Κωνσταντίνος Σιωνίδης και στελέχη της, με αφορμή τις τοποθετήσεις και απαντήσεις των πρώτων γύρω από την δράση της παρούσας δημοτικής αρχής αλλά και της προκατόχου της επισημαίνοντας παράλληλα τις αρνητικές επιπτώσεις στην διαμόρφωση χαμηλού επιπέδου αντιπαράθεσης σε ωρισμένες συνεδριάσεις.

Ενα κλίμα γιά το οποίο, όπως χαρακτηριστικώς τόνισε ο κ. Σιωνίδης έχουν μερίδιο στελέχη του συνδυασμού του, την πρακτική των οποίων καταδίκασε, αλλά επί της ουσίας προκαλούνται από την τακτική της δημοτικής αρχής, είτε να μην απαντά επ’ αυτών των ζητημάτων που τίθενται είτε να απαντά «εντελώς ανακριβώς» σε ό,τι αφορά στις δράσεις της ίδιας αλλά και σε σχέση με δράσεις της προηγούμενης διοίκησης στελέχη της οποίας συγκροτούν την σημερινή μείζονα μειοψηφία.

Εξ ου και τα δύο έγγραφα, που προσκόμισε, προκειμένου να τεκμηριώσει την κριτική της το πρώτο από πλευράς της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κιλκίς με βάση την οποία προκύπτει ότι δεν υπήρξαν πυρκαϊές στον εν λόγω ΧΑΔΑ Πευκοδάσους από το 2012 και εντεύθεν άρα και στα έτη αντιδημαρχίας του ερωτώντα δημοτικού συμβούλου και προκατόχου του κ. Μεμετζή στην προηγούμενη διοίκηση του δήμου Ιωάννη Συμεωνίδη.

Και το δεύτερο της ΔΕΗ Κιλκίς, που βεβαιώνει ότι δεν της έχει κατατεθεί αίτημα από μέρους του δήμου Παιονίας γιά την αύξηση ισχύος ρεύματος στην περιοχή του κόμβου Βαφειοχωρίου όπως αναληθώς είχε αναφέρει ο κ. Μεμετζής αιτιολογώντας την καθυστέρηση αύξησης του φωτισμού στον επίμαχο κόμβο.

Σε ό,τι αφορά στην συζήτηση γιά την έγκριση του ισολογισμού του 2015 η κριτική που ασκήθηκε είχε να κάνει με την αύξηση που καταγράφει στο επίπεδο των δαπανών που σύμφωνα με τα στοιχεία της οικονομικής υπηρεσίας είναι αυξημένα κατά 1.000.000 ευρώ ενώ τα έσοδα εμφανίζουν οριακή αύξηση των 61.000 ευρώ.

Με τον κύριο όγκο της κριτικής πλευράς της μείζονος μειοψηφίας να αφορά στην περίπτωση των δαπανών ηλεκτροφωτισμού του δήμου που αυξήθηκε κατά 37,76% ήτοι 303.000 χιλιάδες ευρώ, τις δαπάνες γιά δημόσιες σχέσεις κατά 75% από 41.800 ευρώ σε 73.100 ευρώ αλλά και του γεγονότος της σημαντικής αύξησης υποχρεώσεων έναντι ιδιωτών προμηθευτών που από τις 500.000 ευρώ το 2014 εκτοξεύθηκαν στις 965.000 ευρώ το 2015 σημειώνοντας αύξηση κατά 94%.

Με τον δήμαρχο να αποδίδει τα σχετικά στοιχεία και κυρίως αυτών της ΔΕΗ στην αντιμετώπιση του προσφυγικού και της επιβάρυνσης που δέχθηκε ο δήμος σε μία σειρά από τομείς εξ αιτίας της παρουσίας αρκετών χιλιάδων προσφύγων στα όρια του δήμου.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γ.Φλωρίδης: Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη στελεχών σε τράπεζες, ΝΠΔΔ και Δημόσιο

Την επαναφορά του αυτεπάγγελτου στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών, των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η διάταξη, […]