Πολιτισμός

Θέμα περιεκτικού αφιερώματος των Αρχείων Κιλκίς η «Τέχνη»

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9.3.16 στην αίθουσα «Μανόλης Ανδρόνικος» της «Τέχνης» εκδήλωση αφιερωμένη στα τριάντα πέντε χρόνια δημιουργικής δράσης του συλλόγου. Την εκδήλωση διοργάνωσαν τα Γενικά Αρχεία Κράτους (ΓΑΚ) Αρχεία Κιλκις, τα οποία έχουν συγκεντρώσει πολύτιμο αρχειακό υλικό του συλλόγου της περιόδου 1980 – 2013 .

Η εκδήλωση είχε χαρακτήρα αναδρομής και έγινε επιλεκτική αναφορά σε σημαντικές στιγμές της «Τέχνης», που καλύπτουν την ποίηση, την έκδοση βιβλίων, τη ζωγραφική, την χαρακτική, τα ξυλόγλυπτα και την αγιογραφία, την κεραμική, την γλυπτική, το θέατρο, τον κινηματογράφο, τον χορό, την φωτογραφία, τον παραδοσιακό πολιτισμό, τις κοινωνικές επιστήμες, καθώς και επίκαιρα κοινωνικά προβλήματα .

Η «Τέχνη» του Κιλκίς έχει συνεργαστεί με δημόσιους και πολιτιστικούς φορείς του νομού, απετέλεσε φυτώριο για άλλες δημιουργικές πρωτοβουλίες, ενώ επίσης ανέδειξε αξιόλογους δημιουργούς στον χώρο της τέχνης και των γραμμάτων. Μετά την κεντρική εισήγηση του Χρήστου Τυροβούζη, προϊσταμένου των ΓΑΚ Κιλκίς, σύντομες παρεμβάσεις έκαναν εκπρόσωποι τοπικών πολιτιστικών φορέων.
Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με προβολή οπτικοακουστικού υλικού, έκθεση αφίσας και διανομή φυλλαδίου.

«Εκφράζεται η αισιοδοξία ότι η δημιουργική συνεργασία των ΓΑΚ- Αρχείων νομού Κιλκίς και της «Τέχνης» θα συνεχιστεί στο άμεσο μέλλον», τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Προτάσεις του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Στ. Μάλγαρη γιά στάσιμα έργα αρμοδιότητας ΠΚΜ

Σειρά προτάσεων για στάσιμα έργα αρμοδιότητας της περιφέρειας Κ. Μακεδονίας διατυπώνει ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Στέφανος Μάλγαρης, ασκώντας συθγχρόνως κριτική […]

Δεν έμεινε… στα λόγια!

Το ότι η κατάσταση σε ό, τι αφορά στο θέμα των αδεσπότων ζώων έχει παρουσιάσει εδώ και κάποιο διάστημα θεαματική […]