Πολιτική

Εργατικό Κέντρο Κιλκίς: “Θέλουμε πίσω δικαιώματα και ζωές μας”

Στο πανελλαδικό συλλαλητήριο της πλατείας Δικαστηρίων της Θεσσαλονίκης πέριξ του ανδριάντος του Ελευθερίου Βενιζέλου στις 6 το απόγευα του Σαββάτου 8.9.18 εν όψει των εγκαινίων της 83ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε οτι συμμετέχει το εργατουπαλληλικό κέντρο Κιλκίς. Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται και τα εξής:

H Κρίση έχει λάβει αναφανδόν μόνιμο χαρακτήρα στην ελληνική κοινωνία και έχει δυστυχώς εκτραπεί σε ανθρωπιστική. Μια συνολική και καθολική υποβάθμιση, με τη μορφή κατακρήμνισης για την εργασία και την οικονομία, χωρίς σταματημό αφού συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και κλιμακώνονται σωρευτικά οι πολιτικές ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ και ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗΣ.

Η ΑΝΕΡΓΙΑ με τις ποσοτικές και ποιοτικές της διαστάσεις αλλά και σαν βασική αιτία της «ΔΙΑΡΡΟΗΣ ΜΥΑΛΩΝ», η ΦΤΩΧΕΙΑ και ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ως επώδυνη κατάσταση ή απειλή για το 1/3 των συμπολιτών μας, η συνεχιζόμενη ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ των μόνιμων υποζυγίων – μισθωτών και συνταξιούχων σε συνδυα¬σμό με τη διατήρηση σε ισχύ της νομοθεσίας που εμπεδώνει την ΑΠΟΡΡΥΘΜΙΣΗ της ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, τη γενίκευση των ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ σε κατοικίες και επαγγελματική στέγη, την αποδόμηση του ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, την ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ, διαμορφώνουν ένα ζοφερό περιβάλλον όπου οι διο¬γκούμενες ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ και ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ θεωρούνται «κανονικότητα».

Απέναντι στη διαιρετική πρακτική του κοινωνικού αυτοματισμού και στα κελεύσματα της «ανθρωποφαγίας», στα συνδικάτα ενώνουμε τη φωνή μας με όλους εκείνους που παλεύουν ενάντια στη φτώχεια και στην εξαθλίω¬ση, στις αδικίες, στις διακρίσεις, στην κατακρήμνιση δημοκρατικών, εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
Η απάντηση του κόσμου της μισθωτής εργασίας είναι ΞΕΚΑΘΑΡΗ, ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ.
Θέλουμε τώρα πίσω τα δικαιώματα, τις κατακτήσεις, τις ζωές μας, γιατί σε εμάς στηρίζεται το μέλλον της χώρας.

Οι προκλήσεις και τα προβλήματα είναι τεράστια.
Γι΄ αυτό συνεχίζουμε αγωνιστικά και μαχητικά! Για την κοινωνία, με την κοινωνία, στους δρόμους του αγώνα!
Δίνουμε αγωνιστικό και δυναμικό παρών στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα

Αποχώρησε από το δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς η παράταξη του Θ.Βαφειάδη – Δεν εξελέγη «Συμπαραστάτης του δημότη»

Ανεπιτυχής αποδείχτηκε η εκλογή «Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης» στο δημοτικό συμβούλιο του Κιλκίς ως τελευταίο θέμα που πραγματοποιήθηκε […]

Δείτε ακόμα