Πολιτισμός

Ο «Ξενιτέας» του Φ.Κτενίδη στο Πολύκαστρο από το «Μπέλλες» γιά τον σύλλογο καρκινοπαθών

Την ποντιακή κωμωδία του Φίλωνα Κτενίδη «Ο Ξενιτέας» από την θεατρική ομάδα του πολιτιστικού συλλόγου Σ.Σ. Μουριών «Το Μπέλλες» σε συνεργασία με τον σύλλογο καρκινοπαθών Κιλκίς & Παιονίας «Αγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος» θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι φίλοι του ποντιακού θεάτρου το Σάββατο 18.3.17 στο κέντρο πολιτισμού Πολυκάστρου με ώρα έναρξης 8 το βράδυ.

Το θεατρικό έργο «Ο Ξενιτέας» περιγράφει ατόφια πολλά ποντιακά ήθη και έθιμα καθώς και την ζωή των ξενιτεμένων κυρίως από την Ρωσία. Ένας τέτοιος ξενιτεμένος, με αρκετά χρήματα και κάποιας ηλικίας, επιστρέφει στο χωριό του στον Πόντο.

Ένας έξυπνος Κρωμναίος δημιουργεί μια κωμικοδραματική κατάσταση μεταξύ του ξενιτεμένου Πόντιου, μιας κοπέλλας και ενός φτωχού νέου από το χωριό. Ο πλούσιος διεκδικεί τη νέα κοπέλα για να νυμφευθεί αλλά παραχωρεί την θέση του γαμπρού στον φτωχό νέο μετά από πολυμήχανη παρέμβαση του έξυπνου Κρωμναίου. Τα υπόλοιπα επί σκηνής.

Η τιμή του εισιτηρίου είναι 5 ευρώ και τα έσοδα θα διατεθούν στον σύλλογο καρκινοπαθών Κιλκίς & Παιονίας «Αγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα