Πολιτισμός

Παράσταση του θεατρικού εργαστηρίου δήμου Π.Μελά στο Κιλκίς

Το έργο της Βάσως Παπαχαραλάμπους «Ιφιγένεια στην Αυλίδα και στο Σήμερα», μία διασκευή της τραγωδίας του Ευριπίδη «Ιφιγένεια εν Αυλίδι», θα ανεβάσει στο Κιλκίς το θεατρικό εργαστήριο Πολίχνης Θεσσαλονίκης (δήμου Παύλου Μελά).
Η παράσταση θα δοθεί το προσεχές Σάββατο 29.11.14 στο συνεδριακό κέντρο Κιλκίς, με ώρα έναρξης 8.30 το βράδυ, εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων τιμής της μνήμης των πολιούχων Κιλκίς Α.Πεντεκαίδεκα Μαρτύρων και στον θεσμό «Ευριπίδεια» του ευρωπαϊκού προγράμματος ΕΣΠΑ 2007-2013 και τελεί υπό την αιγίδα των περιφέρειας Κ.Μακεδονίας ΠΕ Κιλκίς και δήμου Κιλκίς.
Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε τρία χρόνια που η πασίγνωστη τραγωδία του Ευριπίδη παρουσιάζεται στο κοινό με διττό στόχο αφ’ ενός μεν να πείσει το θεατή ότι τα αίτια κάθε πολέμου είναι διαχρονικά αφ’ ετέρου δε να τον αφυπνίσει και να τον προβληματίσει για τις δικές του ευθύνες στη σημερινή παγκόσμια κατάσταση.
Το έργο δίνεται μέσα από το κλασικό κείμενο και από διαχρονικές βιωματικές μαρτυρίες, όπου μητέρες από το Αφγανιστάν ή την Παλαιστίνη, ταυτόχρονα με την Κλυταιμνήστρα, εξιστορούν το δικό τους δράμα για τα αδικοχαμένα παιδιά τους.

Οι συντελεστές

Σκηνοθεσία – Κείμενα – Διασκευή: Βάσω Παπαχαραλάμπους
Κατασκευή Σκηνικών: Τάκης Αγαθαγγελίδης
Ενδυμασίες: Θεατρικό εργαστήριο δήμου Παύλου Μελά
Παίζουν οι ηθοποιοί: Δήμητρα Αμπεριάδου, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, Μαρία Μορφίδου, Σάββας Ταχματζίδης, Γεώργιος Αρμουτσίδης, Στέφανος Τσάκατος, Δημήτρης Ελιάς, Σπύρος Ξυγκάκος, Μάριος Ξυγκάκος, Γιάννης Προκοπίδης.
Στην παράσταση συμμετέχουν αφηγητές μαρτυριών, χορός ενηλίκων, χορός εφήβων και χορός παιδιών.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα