Πολιτισμός

Η θεατρική ομάδα της ΤΕΧΝΗΣ στις εκδηλώσεις του Πατρινού Καρναβαλιού

Η θεατρική ομάδα της Μ.Κ.Ε. ΤΕΧΝΗ συμμετέχει στις εκδηλώσεις του Πατρινού καρναβαλιού και στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών Θιάσων!

Το Πατρινό καρναβάλι και ο Μώμος ο Πατρεύς αποδεικνύουν ότι όταν αγαπάς κάτι πάντα υπάρχει τρόπος να το ζήσεις και να χαρίσεις ζωντάνια και κέφι στην πόλη και τους πολίτες σε καιρούς σκυθρωπούς και ανήσυχους. Γιατί η Τέχνη και ο Πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη, είναι μοίρασμα, είναι διέξοδος μα πάνω από όλα είναι τρόπος ζωής.

Με μεγάλη χαρά η ΤΕΧΝΗ δέχθηκε την πρόταση του Μώμου του Πατρέως να συμμετέχει στο 13ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών Θιάσων που βρήκε τον τρόπο, «μέσα στη ζοφερή πραγματικότητα με την πανδημία και τα ακραία καιρικά φαινόμενα… τους σεισμούς και τους εγκλεισμούς… τις καταγγελίες και τα λουκέτα», να δώσει την ευκαιρία σε θεατρικές ομάδες από όλη την Ελλάδα να καταθέσουν την αγάπη τους για το θέατρο αλλά και να εκφραστούν μέσα από αυτό. Πώς? Μέσα από το διαδίκτυο!

Το Πατρινό Καρναβάλι με την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση, το Ερασιτεχνικό Σχήμα Πάτρας «Ρεφενέ» και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με την συμπαράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και την αιγίδα της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων Ελλάδος συνδιοργανώνουν το 13ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών Θιάσων «Μώμος ο Πατρεύς», το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021 διαδικτυακά ενώ το αρχειακό υλικό θα παραμείνει στο διαδίκτυο από 15.2.21 μέχρι 14.3.21.

Η Θεατρική ομάδα της ΤΕΧΝΗΣ συμμετέχει, εκτός συναγωνισμού, με άλλες 35 θεατρικές ομάδες από όλη την Ελλάδα, με ένα απόσπασμα από την «Περιφέρεια» του Γεωργίου Σουρή, παράσταση που παρουσιάσθηκε τον Ιούλιο του 2003 στο Θέατρο Λόφου με μεγάλη επιτυχία.

Όλες οι συμμετοχές θα παραμείνουν στη διαδικτυακή πλατφόρμα του Πατρινού Καρναβαλιού και θα προβάλλονται από τηλεοπτικούς σταθμούς, καθ’ όλη τη διάρκεια το φετινού Καρναβαλιού (μέχρι δηλαδή την Κυριακή 14.3.21).

Ευχαριστούμε πολύ για αυτήν την ιδιαίτερη συνύπαρξη, ευχαριστούμε για το μοίρασμα, ευχαριστούμε για αυτή την διαδικτυακή επικοινωνία.

Σημείωση 1.: Κάθε συμμετοχή δεν έπρεπε να ξεπερνά τα 10 λεπτά (εξ ου και απόσπασμα)
Σημείωση 2: Το απόσπασμα από την «Περιφέρεια» παρουσιάσθηκε από την θεατρική ομάδα το 2003 με γενικό τίτλο παράστασης :ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΚΩΜΩΔΙΕΣ του Γεωργίου Σουρή
Σκηνοθεσία: Παύλος Δανελάτος
Σκηνικά: Νικόλας Μπλιάτκας
Κοστούμια: Απόστολος Αποστολίδης
Μουσική: Γρηγόρης Μητρόπουλος
Παίζουν
Ηλίας Καλπάκας – Σοφία Κεσίδου
Βασίλης Στόικος – Θεόφιλος Γουλτίδης
Μαρία Σαμαρά – Γιάννης Βαγιωνάς-Όλγα Αποστολίδου
Κωνσταντίνα Καλογερίδου – Ευαγγελία Πλόχουρα

Το όρντινο του Μώμου έχει ως εξής:
Όρντινο Μώμου του 13ου του Πατρέως, του Καραμπουζουκλέως.
‘Ηρθε η ώρα της συνάντησης στο διαδίκτυο Σάββατο 27 & Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021
31 ομάδες στο διαγωνιστικό μέρος και 5 εκτός συναγωνισμού παίζουμε θέατρο.
Γνωριζόμαστε μεταξύ μας και προσπαθούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, σατιρίζοντας τη πραγματικότητα
Ο ΤΟΠΟΣ
https://www.carnivalpatras.gr/
(ιστοσελίδα του Πατρινού Καρναβαλιού)

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Η διαφορά… στο πατρώνυμο

Aνάμεσα σε αυτά, που προκάλεσαν εντύπωση στην πρόσφατη ανακοίνωση ονομάτων υποψηφίων για τις δημοτικές εκλογές του προσεχούς Οκτωβρίου από πλευράς […]

“Μιλούσε”… το ήθος του!

“Στην μουσική, αρχής γενομένης από την βυζαντινή, με “μύησε” από μικρό παιδί ο εξαίρετος ψάλτης, που είχαμε στο χωριό, Θοδωρής […]