Γενικά

Τετράωρη στάση εργασίας και πορεία στο Κιλκίς από νοσηλευτές το μεσημέρι της Πέμπτης

Tο σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου Κιλκίς καταδικάζει την πρόθεση της κυβέρνησης για τον διχασμό των νοσηλευτών με την δημιουργία ξεχωριστών κλάδων, συστρατεύεται στην απόφαση της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. για την πανελλαδική στάση εργασίας από τις 11 το πρωί εώς τις 3 το μεσημέρι, την Πέμπτη 21.5.20 και καλεί τα μέλη του στις 12 το μεσημέρι έξω από το γραφείο του διοικητή του νοσοκομείου μας (κεντρική είσοδο – προαύλιο) για διαμαρτυρία.

Κατόπιν θα ακολουθήσει πορεία προς στα γραφεία των τοπικών βουλευτών, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας.

Στην ανακοίνωσή που εξέδωσε αναφέρει τα εξής:

“Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το υπουργείο υγείας προωθεί διάταξη με πράξη νομοθετικού περιεχομένου σύστασης δύο κλάδων νοσηλευτικού προσωπικού. Ο ένας κλάδος θα περιλαμβάνει τους ΠΕ και ΤΕ νοσηλευτές και ο δεύτερος κλάδος τους ΔΕ βοηθούς νοσηλευτές.

Το υπουργείο υγείας δεν μπήκε στον κόπο να καλέσει την ΠΟΕΔΗΝ για να συζητήσει τη διαχρονική θέση της που είναι ενιαίος κλάδος νοσηλευτικού προσωπικού ΠΕ-ΤΕ-ΔΕ με έκδοση υπουργικών αποφάσεων που θα προβλέπουν διακριτό καθηκοντολόγιο και κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων της κάθε κατηγορίας.

Η ΠΟΕΔΗΝ δεν επιδιώκει να καταργήσει τις εκπαιδευτικές βαθμίδες στο νοσηλευτικό προσωπικό.

Πρέπει όμως η Κυβέρνηση να αναγνωρίσει έμπρακτα με τη σύσταση ενιαίου κλάδου, την τεράστια προσπάθεια που γίνεται από το λιγοστό νοσηλευτικό προσωπικό σε συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης και με αλλότρια καθήκοντα να προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.

Πολλές βάρδιες Νοσοκομείων αποτελούνται μόνο από ΔΕ βοηθούς Νοσηλευτές. Κάνουν όλες τις Νοσηλευτικές πράξεις για να μη θέσουν σε κίνδυνο τους ασθενείς.

Η ψήφιση των ξεχωριστών κλάδων θα διαταράξει τη λειτουργία των νοσοκομείων εμφανίζοντας έντονα προβλήματα στις σχέσεις μεταξύ των συναδέλφων Νοσηλευτών και βοηθών νοσηλευτών.

Η Κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να οριοθετήσει σαφώς τα καθήκοντα και τα επαγγελματικά δικαιώματα μέσα στον ενιαίο κλάδο.

Καλούμε το υπουργείο υγείας να μην προχωρήσει την εν λόγω διάταξη που θα διχάσει το νοσηλευτικό προσωπικό χωρίς κανένα ουσιαστικό λόγο.

Οι ξεχωριστοί κλάδοι θα είναι κορύφωση της αδικίας.

Όχι στον διαχωρισμό του νοσηλευτικού προσωπικού σε κλάδους.

Όχι στον διχασμό και την διαίρεσή του.

Τα χειροκροτήματα και οι ευχαριστίες τελείωσαν. Ήρθε η ώρα για την υλοποίηση των δεσμεύσεων”.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

«Καιρός να ενωθούμε»

Την μνήμη της γενοκτονίας εις βάρος του Ελληνισμού του Πόντου τίμησαν, με εκδήλωσή τους το Σάββατο 13.5.23, οι φίλοι του […]

Γίνεται… πιό συχνά;

Παιδαγωγικό συνέδριο στο Κιλκίς με… εκατόν εικοσιπέντε (125) συμμετοχές, εκ των οποίων οι εκατό (100) από… όλη την χώρα και […]