Γενικά

Τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά μεταξύ Κρηστώνης, Πεδινού και Καμπάνη

Μετά από πέντε ώρες τελικά η Πυροσβεστική Υπηρεσία κατάφερε να θέσει υπό έλεγχο την μεγάλη πυρκαγιά μετά από γιγαντιαία επιχείρηση, που σημειώθηκε λόγω του πνέοντος ισχυρού ανέμου και προσέλαβε αστραπιαίως μεγάλες διαστάσεις σε σιταροχώραφα, με κατεύθυνση από την Κρηστώνη στο Πεδινό και τον Καμπάνη, παράλληλα με την παλαιά εθνική οδό Κιλκίς – Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, επί τόπου έσπευσαν 24 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κιλκίς, με 40 στελέχη, καθώς και οχήματα και μηχανήματα της περιφερειακής ενότητας και του δήμου Κιλκίς, ενώ ζητήθηκε και από αέρος συνδρομή, και στις προσπάθειες κατάσβεσης συμμετείχαν δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη Κανανταίρ της 383 Μοίρας Ειδικών Αποστολών και Αεροπυρόσβεσης (ΜΕΕΑ), και ένα ελικόπτερο που εδρεύει στο αεροδρόμιο Μίκρας Θεσσαλονίκης.

Έγινε, επίσης, γνωστό, ότι ζητήθηκαν ενισχύσεις και από όλους τους ομόρους νομούς, οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των οποίων ανταποκρίθηκαν αμέσως με οχήματα και προσωπικό.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν το τμήμα τροχαίας και το αστυνομικό τμήμα Κιλκίς, ρυθμίζοντας την κυκλοφορία και μεριμνώντας γιά την ασφαλή διέλευση από την φλεγόμενη περιοχή καθώς και πολλοί κάτοικοι της περιοχής.

Στον τόπο της πυρκαϊάς έσπευσε αμέσως ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης και κατόπιν ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης, ενώ το έργο της κατάσβεσης συντονίσε ο διοικητής Πυροσβεστικών Δυνάμεων Κ. Μακεδονίας αρχιπύραρχος Νικόλαος Αθάνατος.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την επίσκεψη – ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη στο Κιλκίς

Προβληματισμοί

Απόγευμα ενός Σαββάτου, προτελευταία αγωνιστική ημέρα κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος της ανώτερης κατηγορίας ΕΠΣ Κιλκίς. Η ουραγός της κατάταξης αντιμετωπίζει […]