Αθλητισμός

Τέταρτη στους Μεσογειακούς Αγώνες η εθνική χειροσφαίρου στην άμμο

Την τέταρτη θέση στους Μεσογειακούς Αγώνες παρακτίων αθλημάτων, που διεξήχθησαν την περασμένη εβδομάδα η εθνική ομάδα χειροσφαίρου στην άμμο, με καθοδηγητή τον προπονητή του ΓΑΣ Κιλκίς Γιάννη Λαζαρίδη.
Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημά μας πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις, κατορθώνοντας μάλιστα να επικρατήσει του αντιστοίχου της διοργανώτριας Ιταλίας στον προημιτελικό γύρο, με 2-0 σετ, και να προκριθεί στον ημιτελικό.

Εκεί ηττήθηκε από το κυπριακό, ενώ στον «μικρό» τελικό έχασε το χάλκινο μετάλλιο από το τουρκικό στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτυ με 8-7.
Ειδικότερα η εθνική χειροσφαίρου στην άμμο έφερε στους Μεσογειακούς Αγώνες παρακτίων αθλημάτων, στην Πεσκάρα, τα εξής αποτελέσματα:

Στην προκριματική φάση:
-Με Σλοβενία 2-0
-Με Τουρκία 1-2
-Με Τυνησία 1-2
-Με Μάλτα 2-0
Στον προημιτελικό γύρο:
-Με Ιταλία 2-0
Στην ημιτελική φάση (τελική τετράδα):
-Με Κύπρο 1-2
Στον «μικρό» τελικό
-Με Τουρκία 1-2 (7-8 στα πέναλτυ, στο νικητήριο σετ).

«Είμαστε υπερήφανοι»
Σχολιάζοντας την συνολική παρουσία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματός μας, ο προπονητής Γιάννης Λαζαρίδης, δήλωσε τα εξής:
«Ετσι είναι ο αθλητισμός αν η μπάλλα μπει γκολ είσαι ευτυχισμένος και αν για πέντε εκατοστά η μπάλλα χτυπήσει στο δοκάρι είσαι λυπημενος. Αυτό είναι το μεγαλείο του αθλητισμού. Τα συγχαρητήρια μου σε όλα τα παιδιά. Ανατρέψαμε μεγάλη διαφορά στο πρώτο σετ. Έπαιξαν σαν λιοντάρια απέναντι στην ομαδα της Τουρκίας και δικαιούταν την νίκη. Είμαστε περήφανοι για την προσπάθεια που κατέβαλε συνολικώς το ελληνικό παράκτιο χειρόσφαιρο γι΄αυτήν την διοργάνωση. Ελπίζω πλέον όλοι να έχουν αντιληφθεί ότι το άθλημα μπαίνει σε έναν άλλο δρόμο και με την ένταξη του στα αθλήματα των Ολυμπιακών Αγωνων.
Εχουμε την ευκαιρία να διεκδικήσουμε μεγάλες διακρίσεις μιας και το επιπεδο στην χώρα μας ειναι υψηλό».

Περισσότερα

Ο κατάλληλος αριθμός

Η συνδυασμένη κρίση των τελευταίων χρόνων, επί δεκαετία οικονομική, επί τριετία υγειονομική και την τελευταία διετία ενεργειακή, επέτεινε τις συνέπειες […]

Δείτε ακόμα