Γενικά

«Σβήνει» την δίψα της η περιοχή Τερπύλλου από την νέα γεώτρηση

Ιδιαιτέρως ευχάριστα υπήρξαν τα αποτελέσματα της νέας γεώτρησης, που ανορύχθηκε δίπλα στο γήπεδο του Διποτάμου, στην προσπάθεια να ανακουφισθεί η ευρύτερη περιοχή της Τερπύλλου, που ταλαιπωρήθηκε από το πρόβλημα της συσσώρευσης αρσενικού στο πόσιμο νερό πάνω από τα επιτρεπτά όρια.
Όπως είναι γνωστό το πρόβλημα αποδόθηκε κατά κύριο λόγο σε φυσικά αίτια, λόγω της ανομβρίας κατά το διάστημα από τα μέσα του Φθινοπώρου μέχρι τα τέλη του Χειμώνα.
Στο νερό της νέας γεώτρησης τα ποσοστά αρσενικού χαρακτηρίσθηκαν ως «μη ανιχνεύσιμα», καθώς, με όριο το δέκα, βρέθηκαν κάτω από το πέντε.
Ήδη ξεκίνησαν οι εργασίες σύνδεσης της νέας γεώτρησης με το υδραγωγείο της Τερπύλλου, ώστε όλη η περιοχή να τροφοδοτηθεί με κατάλληλο νερό μέσα στα αμέσως επόμενα εικοσιτετράωρα.
Συγχρόνως, σύμφωνα με δηλώσεις αρμοδίων, κινήθηκε η διαδικασία σύνταξης μελετών γιά αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος επί μονίμου βάσεως.
Στην προκειμένη περίπτωση οι επιλογές είναι δύο: Η κατασκευή νέας δεξαμενής σε ισομετρική απόσταση από τα χωριά της ευρύτερης περιοχής, στην οποία να διοχετεύεται το νερό όλων των γεωτρήσεων, παλαιών, νέων και όσων ανορυχθούν στο μέλλον, ή η τοποθέτηση ειδικών φίλτρων στο δίκτυο ύδρευσης, ώστε να περιορίζεται η ποσότητα του αρσενικού τις περιόδους έξαρσης του φαινομένου.
Γιά την τελική επιλογή θα συνεκτιμηθούν οι δυνατότητες του υδροφόρου ορίζοντα, η κατά περιοχές απόδοση των γεωτρήσεων και το κόστος κατασκευής, ωστόσο σε κάθε περίπτωση αυτή αναμένεται σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Περισσότερα

Παρέμβαση πανελλήνιας ομοσπονδίας πολιτικών συνταξιούχων γιά επιστροφή των δώρων και των επιδομάτων αδείας

Από την πανελλήνια ομοσπονδία πολιτικών συνταξιούχων (ΠΟΠΣ) εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Η επιστροφή των δώρων και επιδομάτων αδείας κρίνεται στις […]

Ο δήμος Κιλκίς σε ρόλο… Πόντιου Πιλάτου διέλευσης οχημάτων αποκομιδής βαρέων απορριμμάτων από ιδιοκτησίες περιοχής Ηρώου

Νέα “επεισόδια” προστίθενται στο “σήριαλ” της αυθαίρετης διέλευσης οχημάτων αποκομιδής βαρέων απορριμμάτων από ιδιοκτησίες στην περιοχή του λόφου του Ηρώου, […]

Δείτε ακόμα

Εντελώς αναμενόμενο

Τον Γιώργο Γεωργαντά βράβευσε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κιλκίς την περασμένη Κυριακή κατά την διάρκεια του ετήσιου χορού του, στο  «Κτήμα των Ευχών». […]