Οικονομία

Τεράστιες οι δυνατότητες αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης του Πάικου

Ημερίδα με θέμα τις προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης του Πάικου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14.12.14 στο κέντρο νεότητας Γουμέισσας με συνδιοργανωτές την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το περιφερειακό ταμείο ανάπτυξης και την περιφερειακή ενότητα Κιλκίς.

Τόσο οι χαιρετισμοί όσο και οι εισηγήσεις περιεστράφησαν  γύρω από την δυνατότητα της περιοχής να τεθεί σε τροχιά  αειφόρου τουριστικής  ανάπτυξης. «Μιας ανάπτυξης που θα αποφέρει ένα υπολογίσιμο εισόδημα και θα συμβάλει στην μείωση της ανεργίας μέσα από δράσεις σε πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή τομέα της οικονομίας», οπως τονίσθηκε.

Ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας επισήμανε ότι στόχος της περιφέρειας είναι ο δωδεκάμηνος τουρισμός. Στην προσπάθεια αυτή, η κάθε περιοχή θα συμβάλλει με τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Περικλής Κολότσιος αναφέρθηκε στην ανάγκη συνολικής ανάπτυξης του Πάικου, επισημαίνοντας ότι το βουνό είναι μεν όριο δυο νομών, αλλά δεν πρέπει να λειτουργεί ως όριο συνεργασίας, αλληλεγγύης και συντονισμένου προγραμματισμού.

Στο ίδιο πνεύμα ενιαίου προγραμματισμού και δράσης κινήθηκαν οι χαιρετισμοί του αρμόδιο για τον τουρισμό αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Ιωάννη Γιώργου,    του δημάρχου Παιονίας Χρήστο Γκουντενούδη καθώς και του προέδρου της δημοτικής κοινότητας Γουμένισσας και προέδρου του τοπικού εμποροεπαγγελματικού συλλόγου  Αθανάσιου Τραχανίδη.

 

Ενδιαφέρον παρουσίασε ο χαιρετισμός του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. κ. Δημητρίου, ο οποίος έκανε μια σύντομη αλλά περιεκτική αναφορά στη σημασία του προσκυνηματικού τουρισμού. Ένας τομέας για τον οποίο προσφέρονται τα σπουδαία εκκλησιαστικά στοιχεία της περιοχής.

Μετά το πέρας των εισηγήσεων  πραγματοποίησε  παρέμβαση ο Άρης Πέντσης-Λιβανός, πρόεδρος του ορειβατικού συλλόγου Λιβαδιωτών

Τις εργασίες της ημερίδας συντόνισε η Μαριάννα Σκουλαρικά, αρμόδια για την τουριστική προβολή της οεριφερειακής ενότητας Κιλκίς.

Μετά το πέρας των εισηγητών παρατέθηκε δεξίωση στον αναπαλαιωμένο μύλο Γιαπατζή της Γουμένισσας, όπου οι προσκεκλημένοι απόλαυσαν γευσιγνωσία και οινογνωσία με τοπικά προϊόντα και με τη συνοδεία συγκροτήμτος των φημισμένων «Χάλκινων».

 

 

 

 

Περισσότερα

Επιστολή του Χ.Χατζημλάδη προς τον Κ.Χατζηδάκη για την αύξηση του ΦΠΑ των καταστημάτων εστίασης και αναψυχής

Επιστολή απέστειλε ο προέδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς Χρήστος Χατζημλάδης, προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη σχετικά με […]

Δείτε ακόμα

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]