Πολιτική

Πρώτος ο Α.Τζιτζικώστας σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα στο νομό Κιλκίς

«Πικρή» νίκη στην περιφερειακή ενότητά μας γιά τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και ενός εκ των τεσσάρων υποψηφίων προέδρων της ΝΔ στις εκλογές της Κυριακής 20.12.15 γιά την εσωκομματική διαδικασία ανάδειξης νέου προέδρου στην παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και τούτο διότι η εν λόγω εκλογική του επιτυχία στο Κιλκίς δεν τον βοήθησε στο να «κατακτήσει» μία από τις δύο πρώτες προνομιούχες θέσεις, που οδηγούν με βάση τα ανεπίσημα έως τώρα, αποτελέσματα στην δεύτερη και καταλυτική εκλογική αναμέτρηση γιά την ανάδειξη νέου προέδρου.

Μία αναμέτρηση, που είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί στις 10 Ιανουαρίου και στην οποία θα αναμετρηθούν εν τέλει, οι Ευάγγελος Μεϊμαράκης και Κυριάκος Μητσοτάκης, που κατέλαβαν την πρώτη και δεύτερη θέση αντιστοίχως στις εκλογές.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της νομαρχιακής εφορευτικής επιτροπής του Κιλκίς ο Απόστολος Τζιτζικώστας καταλαμβάνει την πρώτη θέση με 1.792 ψήφους (42,64%) έναντι 1.226 (30,36%) του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, 754 (18,67%) του Κυριάκου Μητσοτάκη και 317 (7,85%) που έλαβε ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Οπως συνέβη σε πανελλαδική κλίμακα και στην ενότητα του Κιλκίς σημαντική υπήρξε η συμμετοχή των πολιτών, που αντιπροσωπεύει σε πολιτικό επίπεδο η συντηρητική παράταξη στον τόπο μας καθώς σε αυτήν συμμετέσχαν με βάση τα σχετικά στοιχεία 4.038 ψηφοφόροι με τα έγκυρα ψηφοδέλτια να καταγράφονται στα 4.019 καθώς ευρέθηκαν έξι λευκά ψηφοδέλτια και μόλις 13 άκυρα στις 11 συνολικώς κάλπες που στήθηκαν στην έδρα της ενότητάς μας την πόλη του Κιλκίς και στις έδρες των πρώην καποδιστριακών δήμων (με εξαίρεση αυτής των Κρουσσών που στήθηκε στην Τέρπυλλο).

Αριθμοί που προκάλεσαν μεγάλη ικανοποίηση και χαμόγελα στα χείλη και των τοπικών στελεχών της ΝΔ, όπως συνέβη άλλωστε και σε εθνικό επίπεδο, καθώς μπορεί να υπολείπονται κατά πολύ σε σχέση με τα αντίστοιχα της προηγούμενης εκλογής προέδρου, αυτής του Αντώνη Σαμαρά το 2009 όπου στον νομό μας ψήφισαν 9.906, όμως με βάση τα σημερινά πολιτικά και οικονομικά δεδομένα, αλλά και τις προσδοκίες των ιδίων νεοδημοκρατικών στελεχών, η προσέλευση υπήρξε εξαιρετικώς ενθαρρυντική γιά την φιλελεύθερη παράταξη.

Ενδεικτικές του κλίματος ικανοποίησης που επικρατεί στις τάξεις των νεοδημοκρατικών στελεχών, είναι οι δηλώσεις στον «Μαχητή» του προέδρου της νομαρχιακής εφορευτικής επιτροπής Ιωάννη Διαμαντίδη και του προέδρου της ΝΟΔΕ Τριαντάφυλλου Πέτρογλου, που μίλησαν γιά μία εκλογική διαδικασία, που διεξήχθη σε απολύτως ομαλό κλίμα χωρίς ουσιαστικά προβλήματα, με την σημαντική προσέλευση σε αυτή να συνιστά την ουσιαστική πολιτική νίκη των νεοδημοκρατών και της παράταξης σηματοδοτώντας σε πολιτικό επίπεδο τα ισχυρά ερίσματα, που διαθέτει στην κοινωνία αλλά και την δυναμική της γιά ανατροπή της σημερινής συγκυβέρνησης».

Θυμίζουμε ότι η δεύτερη εκλογική αναμέτρηση γιά την ανάδειξη προέδρου της ΝΔ μεταξύ των κκ Ευαγγέλου Μεϊμαράκη και Κυριάκου Μητσοτάκη θα πραγματοποιηθεί στις 10 Ιανουαρίου.

Δικαίωμα συμμετοχής στην εκλογική αναμέτρηση της 10ης Ιανουαρίου έχουν μόνον όσοι προσήλθαν στην προχθεσινή εκλογή, καθώς ενεγράφησαν ταυτοχρόνως και ως μέλη του κόμματος και μάλιστα έχοντας δικαίωμα να ασκήσουν τα εκλογικά τους δικαιώματα μόνον στο εκλογικό τμήμα στο οποίο ψήφισαν την περασμένη Κυριακή.

Αναλυτικότερα τα ανεπίσημα αποτελέσματα των εκλογών στον νομό μας έχουν ως εξής:

ΚΙΛΚΙΣ – ΔΗΜΟΣ 1: Τζιτζικώστας 234, Μεϊμαράκης 144, Μητσοτάκης 117, Γεωργιάδης 51

ΚΙΛΚΙΣ – ΔΗΜΟΣ 2:
Τζιτζικώστας 173, Μεϊμαράκης 100, Μητσοτάκης 93, Γεωργιάδης 31

ΚΙΛΚΙΣ – ΕΡΓ. ΚΕΝΤΡΟ 1+2: Τζιτζικώστας 166, Μεϊμαράκης 141, Μητσοτάκης 112 , Γεωργιάδης 53

ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟ 1: Τζιτζικώστας 107, Μεϊμαράκης 77, Μητσοτάκης 54, Γεωργιάδης 19

ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟ 2:
Τζιτζικώστας 84, Μεϊμαράκης 83, Μητσοτάκης 45, Γεωργιάδης 17

ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ:
Τζιτζικώστας 179, Μεϊμαράκης 101, Μητσοτάκης 32, Γεωργιάδης 11

ΑΞΙΟΥΠΟΛΗ: Τζιτζικώστας 133, Μεϊμαράκης 97, Μητσοτάκης 30, Γεωργιάδης 16

ΚΡΟΥΣΙΑ: Τζιτζικώστας 89, Μεϊμαράκης 89, Μητσοτάκης 54, Γεωργιάδης 34

ΓΑΛΛΙΚΟΣ: Τζιτζικώστας 107, Μεϊμαράκης 66, Μητσοτάκης 38, Γεωργιάδης 14

ΠΙΚΡΟΛΙΜΝΗ: Τζιτζικώστας 98, Μεϊμαράκης 85, Μητσοτάκης 43, Γεωργιάδης 21

ΕΥΡΩΠΟΣ:
Τζιτζικώστας 189, Μεϊμαράκης 65, Μητσοτάκης 23, Γεωργιάδης 8

ΜΟΥΡΙΕΣ: Τζιτζικώστας 63, Μεϊμαράκης 125, Μητσοτάκης 70, Γεωργιάδης 28

ΧΕΡΣΟ: Τζιτζικώστας 110, Μεϊμαράκης 61, Μητσοτάκης 16, Γεωργιάδης 7

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γ.Φλωρίδης: Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη στελεχών σε τράπεζες, ΝΠΔΔ και Δημόσιο

Την επαναφορά του αυτεπάγγελτου στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών, των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η διάταξη, […]