Πολιτισμός

«Το τελευταίο φύλλο» του Ο.Χένρυ «ανεβάζει» η πολιτιστική εταιρία εκπαιδευτικών Κιλκίς

Το έργο Ουϊλλιαμ Χένρυ «Το τελευταίο φύλλο» θα «ανεβάσει» στο Κιλκίς η παιδική σκηνή κουκλοθεάτρου της πολιτιστικής εταιρίας εκπαιδευτικών νομού Κιλκίς.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

«….«Το τελευταίο φύλλο» του Ο. Χένρυ, σε καλλιτεχνική διασκευή της Θεοδοσίας Σβολάκη-Μπάντζου , ένα έργο γλυκό και τρυφερό, ανθρώπινο και … χαριτωμένο, με υπέροχα μηνύματα φιλίας, αγάπης , προσφοράς και αυτοθυσίας , που θα συγκινήσει και θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους.

Η πρώτη παράσταση θα δοθεί στο συνεδριακό κέντρο Κιλκίς την Κυριακή 11.11.18 με ώρα έναρξης 6 το απόγευμα και απευθύνεται σε παιδιά από 8-9 ετών (όχι μικρότερα λόγω της θεματολογίας του) , και κυρίως σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου και σε ενήλικες , ιδιαίτερα στην τρίτη ηλικία.

Εφέτος, που είναι τόσο έντονη η απουσία του Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου από την πόλη μας, η Πολιτιστική Εταιρία έρχεται να μας δώσει μια μικρή γλυκιά γεύση της τέχνης του, μιας τέχνης με άψυχα υλικά , όμως τόσο εκφραστικής γιατί εμψυχώνεται από το μεράκι και την αγάπη των ερασιτεχνών-κουκλοπαικτών.

Εκτός των παραστάσεων για σχολεία, σύντομα θα δοθούν κι άλλες παραστάσεις για τους πιστούς φίλους του κουκλοθεάτρου.

Το σενάριο, η σκηνοθεσία και η διδασκαλία είναι της Θεοδοσίας Σβολάκη-Μπάντζου, που γιά την σκηνογραφία συνεργάστηκε με τον Κωνσταντίνο Ραμπίδη. Τα σκηνικά δημιούργησε ο Κωνσταντίνος Ραμπίδης μαζί με την Ιωάννα Τσουβελεκίδου. Βοήθησαν οι Παρέσσα Πολυχρονίδου και Αναστασία Σπυρλιάδου. Οι κούκλες –μαριονέτες κατασκευάσθηκαν από την Θεοδοσία Σβολάκη-Μπάντζου και βοήθησαν οι Σταυρούλα Χνιτίδου, Παρέσσα Πολυχρονίδου και Ιωάννα Τσουβελεκίδου. Η μουσική επένδυση είναι του Κωνσταντίνου Μπύρου και η επιμέλειά της του Γιώργου Κρυωνά.

Παίζουν εκπαιδευτικοί και φίλοι:

• Θεόφιλος Γουλτίδης ( Μπέρμαν – Μπέρνυ)

• Τζένη Κουλίδου και Βένια Πολυζωίδου ( Τζοάνας –Τζόνσυ)

• Ιωάννα Τσουβελεκίδου (Σούζαν)

• Κωνσταντίνος Ραμπίδης (γιατρός)

• Ολυμπία Κηπουρίδου και Αναστασία Σπυρλιάδου ( κ. Μακφάρλεν και γριούλα)

Σε αυτό το έργο των μικρών διαστάσεων, της διπλής σκηνής με αυτόνομες αναδιπλούμενες αυλαίες, η θεατρική ομάδα στηρίχθηκε μόνο στις δικές της δυνάμεις, στην φαντασία, επινοητικότητα και δημιουργικότητα των πρώτων της χρόνων, με μια διάθεση ανανέωσης και προσφοράς για τα παιδιά…».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γ.Φλωρίδης: Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη στελεχών σε τράπεζες, ΝΠΔΔ και Δημόσιο

Την επαναφορά του αυτεπάγγελτου στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών, των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η διάταξη, […]