Κοινωνία

«Τείχος» προστασίας από τον κορωνοϊό «ορθώνει» το ΓΝ-ΚΥ Γουμένισσας στα σχολεία της περιοχής

Κλιμάκιο του γενικού νοσοκομείου – κέντρου υγείας Γουμένισσας παρέδωσε την Τρίτη 25.2.20 αντισηπτικά υγρά χεριών και προστατευτικές μάσκες σε όλα τα σχολεία, στον παιδικό σταθμό και στο ΚΑΠΗ Γουμένισσας.

Το ΓΝ-ΚΥ Γουμένισσας ανέλαβε αυτήν την πρωτοβουλία σε συνεργασία με την τοπική κοινότητα και την αντιδημαρχία παιδείας. Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

«… Ο αναπληρωτής διοικητής Ηλίας Ζάχαρης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Στο πλαίσιο της πρόληψης και ενημέρωσης όχι μόνο για τον κορωνοϊό αλλά και για την γρίππη, το ελάχιστο, που μπορεί να κάνει το νοσοκομείο της Γουμένισσας, είναι να βρίσκεται κοντά στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του τόπου.

Γι’ αυτόν, λοιπόν, τον λόγο, και σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, μοιράσαμε από τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου τα αντισηπτικά χεριών και τις προστατευτικές μάσκες.

Δεσμευόμαστε, ότι από τον Σεπτέμβριο και κάθε χρόνο θα γίνεται αναλυτική ενημέρωση για την γρίππη σε όλα τα σχολεία.

Τον αναπληρωτή διοικητή συνόδευαν ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αστέριος Τάτσης, ο αντιδήμαρχος παιδείας Ευάγγελος Νίτσης, η νοσηλεύτρια Γαρυφαλλιά Πίψου, η υπάλληλος του φαρμακείου Ολυμπία Τσιάρα και ο υπάλληλος του γραφείου προμηθειών Απόστολος Τσερκετζίδης.

Την ίδια ημέρα και, εν συνεχεία, στις 28.2 και 3.3.20 οι μαίες του νοσοκομείου Γουμένισσας Σοφία Φαρσακίδου και Ζαφείρα Κουριώτου, στο πλαίσιο του προγράμματος αγωγής υγείας για την σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία, που εφαρμόζεται με την συνεργασία των υπουργείων υγείας και παιδείας υπό την εποπτεία της 4ης υγειονομικής περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης και απευθύνεται στον μαθητικό πληθυσμό, επισκέφθηκαν το γυμνάσιο Ευρώπου, δράση η οποία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά και θα καθιερωθεί.».-

Περισσότερα

Οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς ευχαριστούν τους αδελφούς Πατράλη

Περίσσευμα ψυχής και αγάπης από τους αδελφούς Πατράλη στο Κάτω Θεοδωράκι. Για δεύτερη χρονιά φιλοξένησαν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς στο […]

Δείτε ακόμα

Στην αγορά η Ρένα Δούρου

Το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στο […]