Κοινωνία

Αισθητή παρουσία του ΤΕΙ Κιλκίς σε ειδική διημερίδα στο Σουφλί με θέμα το μετάξι στη μόδα

Το εδρεύον στο Κιλκίς το τμήμα σχεδιασμού και τεχνολογίας ένδυσης του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας έδωσε το «παρών» στην διημερίδα “Fashion Design και Μετάξι”, που έλαβε χώρα την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 29.11.3 στο κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Σουφλίου.
Οσον αφορά στα συμμετασχόντα στελέχη του:

-Ο καθηγητής εφαρμογών του τμήματος Ευάγγελος Δημητρακόπουλος πραγματοποίησε εισήγηση με θέμα «Η ψηφιακή εκτύπωση στην κατασκευή δειγμάτων – Δυνατότητες του σχεδιαστή – Σύγκριση με τις παραδοσιακές μεθόδους τυπωμάτων». Ο κ. Δημητρακόπουλος μίλησε για τη ραγδαία εξάπλωση της ψηφιακής τεχνολογίας στην εκτύπωση υφάσματος και δείγματος, που συμβάλλει στην “πράσινη εικόνα” των ενδυμάτων, και τη νέα τάση της αγοράς, αυτήν της μαζικής εξατομίκευσης.

-Η Αικατερίνη Κοντάρα, εργαστηριακός συνεργάτης του τμήματος, πραγματοποίησε «Workshop» άσκησης δεξιοτήτων με θέμα “Δημιουργική σχεδίαση υφάσματος”.

Στο «workshop» συμμετέσχον οι σπουδαστές του τμήματος σχεδιασμού και τεχνολογίας ένδυσης του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, του τμήματος εσωτερικής αρχιτεκτονικής, διακόσμησης και σχεδιασμού αντικειμένων του ΤΕΙ Αθήνας και ιδιωτικών σχολών. Οι συμμετασχόντες παρακολούθησαν σύντομη θεωρητική εισήγηση γύρω από τη μεθοδολογία ανάπτυξης τυπωμάτων και τις τεχνικές εφαρμογής μοτίβου, με παραδείγματα από την ιστορία των πολιτισμών, των διακοσμητικών και εφαρμοσμένων τεχνών και της σύγχρονης μόδας. Στην συνέχεια, οι σπουδαστές χωρίστηκαν σε πέντε ομάδες εργασίας, υπό την επίβλεψη της κ. Κοντάρα, και σχεδίασαν μοτίβα με έμπνευση από την ελληνική παράδοση και τις φορεσιές επιλεγμένων περιοχών της ελληνικής επικράτειας (Μακεδονία, Θράκη, Κρήτη, Πόντος, Πελοπόννησος και Κυκλάδες).

Το «Workshop» ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των πέντε σχεδίων από τους σπουδαστές και την παράδοσή τους στον σύλλογο φίλων μετάξης “Η Χρυσαλλίδα”.

Περισσότερα

Συγχαρητήριο του «Μαχητή»

Το δημοσιογραφικό συγκρότημα του «Μαχητή» συγχαίρει θερμά την Χριστίνα Ζώτου από τον Καμπάνη: -Για τις άριστες κύριες και μεταπτυχιακές σπουδές […]

Δείτε ακόμα

Οι αγάπες… «πληγώνουν»

Πληροφορηθήκαμε από τον πρόεδρο του εργατικοϋπαλληλικού κέντρου Κιλκίς (ΕΚΚ) Τάσο Καπνίδη, ότι η άτυχη εργαζομένη στον δήμου Κιλκίς, η οποία […]