Γενικά

«Πράσινο φως» στην μετακόμιση ΤΕΙ Κιλκίς στις νέες εγκαταστάσεις του

Ρεπορτάζ Βαγγέλλης Αποστολίδης

Ρεπορτάζ Βαγγέλλης Αποστολίδης

Ένα από τα μεγαλύτερα «αγκάθια» σχετικώς με το θέμα που αφορά στις εξελίξεις γύρω από το ζήτημα του τμήματος σχεδιασμού και τεχνολογίας ενδύματος του παραρτήματος Κιλκίς του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας αυτό που σχετίζεται με τις ανενεργούς έως σήμερα νεότευκτες εγκαταστάσεις του στι δυτικές παρυφές της πόλης, διαφαίνεται ότι θα αποτελέσει παρελθόν από σήμερα.

Και τούτο διότι σύμφωνα με τις πληροφορίες μας το ΤΕΙ της Θεσσαλονίκης στο οποίο τυπικώς ανήκει η ιδιοκτησία των εγκαταστάσεων μετά την πρόσφατη έγκριση του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου των κτιριακών εγκαταστάσεων που είχε ληφθεί στις 7 Οκτωβρίου 2016, αυτό από τις 11 Νοεμβρίου μαζί με την οικοπεδική έκταση των 60.000 τετραγωνικών μέτρων που το συνοδεύει μεταβιβάζεται αυτοδικαίως κατά πλήρη κυριότητα και νομή στην κατοχή του ΤΕΙ Κεντιρκής Μακεδονίας όπου και ανήκει, το διοικητικό παράρτημα του Κιλκίς μετά τις πρόσφατες ανακατατάξεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Μία εξέλιξη, που ως γνωστόν, έρχεται ως εφαρμογή του άρθρου 72 του νόμου 4386/2016, δεδομένου ότι έχει εκπληρωθεί, όπως επετάσσετο η προϋπόθεση περί οριστικής παραλαβής του έργου από το ΤΕΙ της Θεσσαλονίκης.

Γι’ αυτό άλλωστε σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, τις οποίες επιβεβαιώνει και ο βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ και πρώην υφυπουργός Γεώργιος Γεωργαντάς, που έχει ασχοληθεί επί μακρόν με το θέμα και είχε σχετική επαφή με το εδρεύον στην Θεσσαλονίκη τεχνολογικό-εκπαιδευτικό ίδρυμα, υπάρχει από μέρους τους πρόσκληση προς το αντίστοιχο της Κεντρικής Μακεδονίας που εδρεύει στα Σέρρας γιά σήμερα το πρωί προκειμένου να του παραδοθούν τα κλειδιά πρόσβασης σε αυτό, σημειώνοντας παράλληλα ότι θα διακόψει από την επομένη την φύλαξη του συγκροτήματος και ως εκ τούτου την απάλειψη της ευθύνης γιά ενδεχόμενες βλάβες.

Αυτό σημαίνει ότι θεωρητικώς «ανοίγει» διάπλατα ο δρόμος γιά την χρησιμοποίηση των εγκαταστάσεων από πλευράς του τμήματος σχεδιασμού και τεχνλογίας ενδυμάτων του Κιλκίς, που, ως γνωστόν, από ιδρύσεώς του στην περίοδο 1997-98 λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του ΟΑΕΔ στην περιοχή του πρώην ΚΕΓΕ, όχι μόμως και την βεβαιότητα γύρω από την πορεία βιωσιμότητας και εξέλιξης του παραρτήματος Κιλκίς.
Και τούτο διότι εξακολουθούν να παραμένουν δύο εξ ίσου αν όχι περισσότερες ακανθώδεις προϋποθέσεις, σε ό,τι αφορά σε αυτήν την προοπτική.

Είναι αυτές, που έχουν «δει» επανειλλημένως το φως της δημοτιότητας και σχετίζονται με την περαιτέρω χρηματοδότηση του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, ούτως ώστε και στην τοποθέτηση μόνιμου διδακτικού προσωπικού να προχωρήσει με βάση και τις σχετικές επόμενες προκηρύξεις από πλευράς του υπουργείου.

Ό,τι δηλαδή δεν έπραξε με τις τελευταίες επικαλούμενο τις εκκρεμότηττες που αφορούν στο τοπικό παράρτημα. Αλλά και βεβαίως να προχωρησει προς την κατεύθυνση λειτουργίας ενός έως δύο ακόμη τμημάτων στο Κιλκίς αξιοποιώντας στο έπακρο τις κτιριακές και εργαστηριακές υποδομές του συγκροτήματος προσδίδοντας ουσιαστική προοπτική στην έννοια αναβάθμισης και προοπτικής του σε βάρος χρόνου.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα