Πολιτική

“Καυγάς” για το ΤΕΙ Κιλκίς μετά τις δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας στο ράδιο “Μαχητής”

Εντός του τρέχοντος μηνός θα προωθηθούν οι διαδικασίες αφ’ ενός μεν γιά την τακτοποίηση όλων των διοικητικών εκκρεμοτήτων του εδρεύοντος στο Κιλκίς παραρτήματος του τμήματος σχεδιασμού και τεχνολογογίας ένδυσης του ΤΕΙ Κ.Μακεδονίας (Σερρών), αφ’ ετέρου δε γιά την λειτουργία παραρτήματος ενός ακόμη τμήματος στις εγκαταστάσεις του Κιλκίς.

Στην δέσμευση αυτή προέβη ο υφυπουργός παιδείας και θρησκευμάτων και βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς, μιλώντας στην εκπομπή «Άνευ Όρων» του ράδιο-«Μαχητής», στην πρώτη συνέντευξή του από αναλήψεως των καθηκόντων του.

Ο κ. Γεωργαντάς απέρριψε τους διαφόρους ισχυρισμούς περί υποβαθμίσεως του ΤΕΙ Κιλκίς, ενώ όσον αφορά στην προοπτική λειτουργίας παραρτήματος άλλου τμήματος ΤΕΙ στην Γουμένισσα, δήλωσε, ότι επαφίεται πλέον στην δημοτική αρχή Παιονίας να υποβάλει σχετική αίτηση γιά συγκεκριμένη πρότασή της.
Εκτός από το ΤΕΙ ο κ. Γεωργαντάς αναφέρθηκε, απαντώντας σε ερωτήσεις του δημοσιογράφου Γιώργου Περπερίδη.
ΑΓΑΘΟΠΟΥΛΟΥ 1
« Δεν προσφέρονται όλοι οι τομείς για πολιτικά παιχνίδια κάποιων »
Στο νομό μας, ισχύει το «με εντολή Γεωργαντά», λέει η βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ, Ειρήνη Αγαθοπούλου, στην απάντησή της προς τον υφυπουργό Παιδείας για το θέμα του κτηρίου του ΤΕΙ.

Ζητώντας απ` τον κ. Γεωργαντά να «προωθήσει τις απαραίτητες ρυθμίσεις για το ΤΕΙ Κιλκίς, ώστε να λειτουργήσει επιτέλους στο καινούριο κτήριο», η κ. Αγαθοπούλου στην απάντησή της αναφέρει τα εξής:

«Ο πολιτικός πολιτισμός του κόμματος το οποίο υπηρετώ, αλλά και οι προσωπικές μου αρχές και αξίες, με οδήγησαν όλο αυτό το διάστημα σε μια άλλου είδους αντιμετώπιση της πολιτικής από αυτή του κ. Γεωργαντά.

Στο κόμμα του κ. Γεωργαντά κυριαρχεί το περίφημο «με εντολή Σαμαρά» για ό ,τι και αν γίνεται σε αυτόν τον τόπο, ώστε να καρπώνεται προσωπικά ο ίδιος ο Πρωθυπουργός τα «οφέλη» των παρεμβάσεών του, μοτίβο το οποίο αναπροσαρμόζουν οι κατά τόπους βουλευτές στα μέτρα τους. Στο νομό μας, ισχύει το «με εντολή Γεωργαντά», με ό, τι και αν συνεπάγεται αυτό. Προσωπικά όμως θεωρώ καθήκον του κάθε βουλευτή να προωθεί τα ζητήματα του τόπου του χωρίς κορώνες και φανφάρες και αυτό έχω κάνει το διάστημα που βρίσκομαι σε αυτή την θέση.

Όταν λοιπόν η Κυβέρνηση την οποία υπηρετεί ο κ. Γεωργαντάς προωθούσε το σχέδιο «Αθηνά» και ειδικότερα άλλαζε την ονομασία του Τμήματος του ΤΕΙ Κιλκίς – και συνεπώς και το αντικείμενο σπουδών του – από «Σχεδιασμού και Παραγωγής Ενδυμάτων» σε «Ετοίμου ενδύματος και κλωστοϋφαντουργίας», προκαλώντας τις αντιδράσεις τόσο των φοιτητών όσο και των καθηγητών του Τμήματος, κάναμε παρέμβαση στον Υπουργό μαζί με τον Πρόεδρο των φοιτητών του ΤΕΙ Κιλκίς και του εξηγήσαμε τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να μετονομαστεί το εν λόγω τμήμα (κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων, μοναδικότητα του τομέα του Σχεδιασμού πανελλαδικά κ.ά). Για του λόγου του αληθές, παραθέτω το δελτίο τύπου της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε 21/2/2013. (http://www.syn.gr/gr/keimeno.php?id=31038)

Τον Αύγουστο του ίδιου έτους καταθέσαμε μαζί με άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ερώτηση με αρ. πρωτ. 448, ημερομηνία 1/08/2013 και θέμα «Προβλήματα με τις παραλείψεις του Προεδρικού Διατάγματος που ρυθμίζει τη μετονομασία και τη διοικητική μεταφορά του Τμήματος Σχεδιασμού και Παραγωγής Ενδυμάτων του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας με έδρα το Κιλκίς», με την οποία ζητούσαμε να αρθούν οι παραλήψεις του εν λόγω ΠΔ, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει.
Και φυσικά η προσωπική μου συνεργασία τόσο με τους καθηγητές και τον Σύλλογο Φοιτητών του Τμήματος όσο και με τους τοπικούς φορείς για την ανάδειξη, στήριξη και αναβάθμισή του νομίζω είναι αδιαμφισβήτητη.

Συνεπώς οι ισχυρισμοί του κ. Γεωργαντά περί μη ενασχόλησής μου με το θέμα του ΤΕΙ Κιλκίς μόνο ως κακεντρέχειες και φτηνός λαϊκισμός θα μπορούσαν να εκληφθούν. Το ίδιο ισχύει για το σχόλιό του σχετικά με τη μη παρουσία μου στην ψηφοφορία της τροπολογίας του τον Σεπτέμβριο του 2013, αφού το νομοσχέδιο-έκτρωμα για την αναδιάρθρωση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στο οποίο την κατέθεσε, πέρασε σε θερινό τμήμα στο οποίο δε συμμετείχα!

Τέλος, θα ήθελα να υπενθυμίσω στον κ. Γεωργαντά ότι πλέον, εκτός από κυβερνητικός βουλευτής είναι και Υφυπουργός Παιδείας αυτής της Κυβέρνησης. Θα ήταν ως εκ τούτου προτιμότερο, αντί να ασχολείται με το κοινοβουλευτικό μου έργο, να προωθήσει συγκεκριμένα και αναγκαία εκπαιδευτικά ζητήματα του νομού μας αλλά και της Παιδείας γενικότερα, την οποία η Κυβέρνησή του έχει διαλύσει ολοκληρωτικά. Ας προωθήσει λοιπόν την κάλυψη των κενών θέσεων στα σχολεία όλης της χώρας – και στο νομό μας – ώστε να μη μένει κανένας μαθητής χωρίς τη μόρφωση που δικαιούται.

Ας προωθήσει τις απαραίτητες ρυθμίσεις για το ΤΕΙ Κιλκίς, ώστε να λειτουργήσει επιτέλους στο καινούριο κτήριο. Ας προωθήσει τη στελέχωσή του με το απαραίτητο προσωπικό και – γιατί όχι –ας προκρίνει το αίτημα του Τμήματος Κιλκίς για «Σχολή Καλλιτεχνικών Σπουδών» στην πόλη μας, δεδομένου ότι υπάρχει η σύμφωνη γνώμη της Διοίκησης του ΤΕΙ Κ. Μακεδονίας και το μόνο που μένει είναι η πολιτική βούληση του Υπουργείου. Εσείς κρατάτε και το μαχαίρι και το καρπούζι κ. Γεωργαντά.»

<strong>«Γιά το ΤΕΙ Κιλκίς άλλοι «παίζουν» με τα λόγια, εμείς μιλάμε με «έργα»

ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ 2013Ο υφυπουργός παιδείας και θρησκευμάτων και βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς αναφορικά με τις εντός της Βουλής της βουλευτού Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνης-Ελένης Αγαθοπούλου σχετικώς με την τύχη του παραρτήματος Κιλκίς του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Είναι παρήγορο ότι η κ. Αγαθοπούλου αποφάσισε να ασχοληθεί με το ΤΕΙ Κιλκίς και ελπίζω η διάθεσή της αυτή να έχει και συνέχεια, όταν εντός του Δεκεμβρίου, όπως δήλωσα στη Βουλή, απαντώντας στη σχετική αναφορά της περί της τύχης του κτιρίου, θα έρθει ολοκληρωμένη πρόταση του υπουργείου παιδείας και θρησκευμάτων τόσο για το κτηριακό όσο και για τον εμπλουτισμό του αντικειμένου σπουδών του παραρτήματος.

Επειδή όμως η κ. Αγαθοπούλου με την δήλωσή της αφήνει να πλανώνται εντυπώσεις για «πολιτικά παιχνίδια» επί του θέματος, είναι σκόπιμη η υπενθύμιση αδιάσειστων γεγονότων που αποκαλύπτουν την αλήθεια και την πραγματική συνεισφορά ενός εκάστου στην προώθηση του καίριου για τα συμφέροντα της πόλης και του νομού ζητήματος του ΤΕΙ Κιλκίς.

Το Σεπτέμβριο του 2013 όταν διαπιστώθηκε ότι με την εφαρμογή του σχεδίου «Αθηνά» και την μεταφορά του παραρτήματος από το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης στο ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας (Σερρών) παραλείφθηκε η μεταφορά – μετάταξη του διοικητικού προσωπικού, κατέθεσα τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείου παιδείας με την οποία θεραπευόταν το ανακύψαν ζήτημα.

Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε (και) την εν λόγω τροπολογία, ενώ η συνάδελφος βουλευτής Κιλκίς «έλαμψε δια της απουσίας» της από την σχετική ψηφοφορία στην Βουλή.
Στην συνέχεια και επί του κτιριακού – υπενθυμίζουμε ότι εκείνη την εποχή δεν ήταν δυνατή η μεταφορά του καθώς δεν είχε επισήμως παραληφθεί ακόμα από τον ανάδοχο εργολάβο- με συνεχείς παρεμβάσεις και συνεργασίες του πέτυχα τη θετική γνωμάτευση της ειδικής υπηρεσίας θεσμικής υποστήριξης του υπουργείου ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας για την μεταφορά κατά κυριότητα και όχι μόνο την συνήθη κατά χρήσιν μεταφορά, σε ένα έργο (κατασκευή του κτηρίου) που ήταν ενταγμένο στο τρίτο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης.

Πριν τρεις μήνες κατέθεσα τροπολογία για την μεταφορά και του κτιρίου στο ΤΕΙ Κ. Μακεδονίας για να εξαλειφθεί πλήρως το πρόβλημα. Όταν διαπιστώθηκε ότι απαιτείτο και η θετική εισήγηση του υπουργείου οικονομικών, απέσυρα την τροπολογία και την επανακατέθεσα προ διμήνου μαζί με τον βουλευτή Θεσσαλονίκης Θεόδωρο Καράογλου. Υπενθυμίζω ότι η εκκρεμότητα περί το κτιριακό του ΤΕΙ Κιλκίς αφορά και το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, αφού ανήκει στην ιδιοκτησία του και έχει την ευθύνη της συντήρησής του.

Στην προ εβδομάδος συζήτηση στην Βουλή επί νομοσχεδίου του υπουργείου παιδείας, ως υφυπουργός παιδείας είχα την ευθύνη της εισήγησης επί του νομοσχεδίου. Για λόγους δεοντολογίας δεν ήταν δυνατόν ως Υφυπουργός να συζητήσω την τύχη μιας τροπολογίας που υπέβαλα ως βουλευτής. Όταν η κ. Αγαθοπούλου αναφέρθηκε στο ζήτημα της μεταφοράς του κτιρίου και της τύχης της τροπολογίας, εξήγησα από του βήματος της Βουλής ότι εντός του Δεκεμβρίου σε νομοσχέδιο του υπουργείου παιδείας, που καταθέτουμε εντός των ημερών, θα επιλυθεί οριστικά το θέμα και μάλιστα άφησα σαφώς να εννοηθεί ότι θα υπάρξει μέριμνα και για τον εμπλουτισμό του αντικειμένου σπουδών του παραρτήματος ώστε εφεξής να λειτουργεί ως τμήμα ΤΕΙ του μητρικού ΤΕΙ Κε.Μακεδονίας.

Αν όλα τα παραπάνω αδιαμφισβήτητα γεγονότα και στοιχεία που παρέθεσα αποτελούν «πολιτικά παιχνίδια» δικά μου ή της κ. Αγαθοπούλου αφήνω να το αξιολογήσουν οι πολίτες του Κιλκίς. Εκείνοι άλλωστε κρίνουν ποιος εργάζεται με συνέπεια και επιμονή για την επίλυση τοπικών θεμάτων- αιτημάτων και ποιος ασκείται σε ανούσιες δηλώσεις με μόνο στόχο την δημιουργία εντυπώσεων».

Περισσότερα

Στην Κύπρο ο Γ.Γεωργαντάς ως εκπρόσωπος της Βουλής στις εκδηλώσεις της μαύρης επετείου εισβολής του Αττίλα

Στην Κύπρο, όπου εκπροσωπεί τη Βουλή ως επικεφαλής της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας βρίσκεται ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Κιλκίς […]

Δείτε ακόμα

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]