Πολιτική

ΤΕ Κιλκίς ΚΚΕ: Για τη θρασύδειλη επίθεση στο μνημείο του “Αντάρτη” στο Κιλκίς

Η ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ καταγγέλλει στον Κιλκισιώτικο λαό, ιδιαίτερα στη νεολαία του τόπου, την προκλητική-εμετική βεβήλωση του μνημείου-αγάλματος του “Αντάρτη”, που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης του Κιλκίς και αναπαριστά τον Κιλκισιώτη καπετάνιο του ΕΛΑΣ, Γαρέφη, με φασιστικά σύμβολα και ανιστόρητα συνθήματα.

Ότι και να κάνουν οι ιδεολογικοί και πολιτικοί απόγονοι των φασιστών, των δοσίλογων και ταγματασφαλιτών, όσο και αν προσπαθούν να σβήσουν, να ξεγράψουν από τη μνήμη του λαού μας την καταγεγραμμένη με λαμπρές σελίδες ιστορική πραγματικότητα, αυτή της μεγάλης εποποιϊας της Εθνικής Αντίστασης, του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, του ΔΣΕ, την ξεχωριστή προσφορά της ΕΠΟΝ, είναι πάρα πολύ βαθιά γελασμένοι ότι θα τους περάσει. Δε θα τους το επιτρέψουμε.

Ο λαός του Κιλκίς γνωρίζει από πρώτο χέρι ποιοι πραγματικά σήκωσαν το βάρος της αντίστασης, την περίοδο της κατοχής, ποιοι ανυπόταχτα μπήκαν μπροστά και οργάνωσαν την πάλη του λαού, τον γλύτωσαν από την πείνα, τις κάθε λογής ατιμώσεις, λευτέρωσαν τον τόπο δίνοντας την ίδια τη ζωή τους, την ώρα που άλλοι έφευγαν και παρατούσαν το λαό στη μοίρα του και άλλοι ανοιχτά τάσσονταν και πολεμούσαν στο πλευρό των κατακτητών μέχρι ακόμα και τη μέρα που ο ΕΛΑΣ έμπαινε απελευθερωτής στο Κιλκίς στις 4-11-1944. Τα γεγονότα της ηρωικής μάχης του Κιλκίς είναι οι αδιάψευστοι μάρτυρες.

Θα τους ενοχλεί πάντα ότι οργανωτής και αιμοδότης αυτής της τιτάνιας πάλης ήταν το ΚΚΕ με τα μέλη και τα στελέχη του. Η λύσσα τους για τους αγώνες των κομμουνιστών και για κάθε τι που θυμίζει την ηρωική εποποιϊα της αντίστασης του λαού μας κατά των ναζί, κατά των φασιστών ξεσπά στα μνημεία, όπως έγινε και σε άλλες περιοχές.

Σήμερα, τους ενοχλεί ιδιαίτερα η προοπτική παραπέρα ενδυνάμωσης της αγωνιστικής συμπόρευσης του λαού και της νεολαίας με το ΚΚΕ, γιατί αυτή η προοπτική, είναι η μόνη που βάζει στο στόχαστρο τον καπιταλισμό, δηλαδή το σύστημα που γεννά τη φτώχεια, την εκμετάλλευση, τους πολέμους, τον φασισμό – ναζισμό.

Έναν και παραπάνω χρόνο μετά την καταδίκη της εγκληματικής ΧΑ, αποδεικνύεται ότι ο φασισμός είναι και παραμένει χρήσιμο όπλο και πολυεργαλείο του συστήματος, που δεν διστάζει να το αξιοποιήσει σε βάρος του κινήματος, σε βάρος των κομμουνιστών, που πρωτοστατούν για την οργάνωση κι ενίσχυση της λαϊκής πάλης.

Τους διαβεβαιώνουμε ότι οι ενέργειες τους θα πέφτουν στο κενό, γιατί μέσα στη συνείδηση των νέων, των ανθρώπων του μόχθου, ο φασίστας, ο ναζιστής, μαζί και τα σύμβολά τους, είναι συνώνυμα των μεγαλυτέρων εγκλημάτων.

Τους υποσχόμαστε πως η θέση τους θα παραμείνει εκεί που τους πρέπει, στο περιθώριο και το σκοτάδι της ιστορίας.

Περισσότερα

Χρήστος Σπίγκος: Οι καιροί ου μενετοί

Η συναρπαστική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, και αργότερα με τη διασταλτική προσθήκη «ΠΣ», θα προσελκύσει το ερευνητικό ενδιαφέρον αρκετών πολιτικών επιστημόνων, […]

Δείτε ακόμα