Κοινωνία

Στην αθανασία ο καλός συμπολίτης Τάσος Σωτηριάδης

Το Κιλκίς πενθεί γιά την πρόωρη «αναχώρηση» του καλού συμπολίτη Αναστασίου Σωτηριάδη, του Τάσου όλων, γιά το «δίχως γυρισμό ταξίδι».

Και οποία ειρωνεία της Μοίρας: «Έκλεισε» ο «κύκλος» της επίγειας ζωής του Τάσου, σε ηλικία μόλις 58 ετών, λίγες ώρες πριν την είσοδο στην ημέρα της ονομαστικής γιορτής του!

Και όχι όποιας και όποιας ημέρας, αλλά της ημέρας της Αναστάσεως του Κυρίου!

Αυτήν ακριβώς την ημέρα ο Τάσος Σωτηριάδης ενταφιάσθηκε στην ιερή γη της Μακεδονίας, στον γενέθλιο τόπο του.

Ηταν ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα μέλη της τοπικής κοινωνίας, έχοντας βάλει την «σφραγίδα» του στην ζωή και καθημερινότητά της ως στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων, τις οποίες υπηρέτησε με αφοσίωση και υψηλή αίσθηση του καθήκοντος ως αξιωματικός του Στρατού Ξηράς (πεζικού, τάξης 1982), ως επί μακρόν επιφανές και κορυφαίο στέλεχος της «Εθνικής Ασφαλιστικής» και ως διοικητικός και εξωδιοικητικός παράγοντας αλλά και πρόεδρος του Κιλκισιακού, έχοντας να επιδείξει «περγαμηνές» και στους δύο τελευταίους τομείς.

Επί πλέον, ήταν ένα από τα χαμηλών τόνων ή και αθόρυβα στελέχη των τοπικών οργάνων της ΝΔ συμμετέχοντας σε όλες τις διαδικασίες τους ως «απλός στρατιώτης» του κόμματος.

Συγχρόνως, όμως, διακρινόταν και γιά το πολιτικό ήθος, την ανεξικακία και τον σεβασμό στην αντίθετη άποψη, κάτι που τον καθιστούσε πρόσωπο κοινώς αποδεκτό, όπως κάθε πρόσωπο που τυγχάνει της παραδοχής και σεβασμού όλων των συμπολιτών, ανεξαρτήτως ιδεολογικής, πολιτικής και κομματικής ταυτότητας.

Με αυτήν την ιδιότητα ανταποκρινόταν σε κάθε πρόσκληση ή έκκληση φορέων γιά πάσης φύσεως υποστήριξη, όποτε είχε την δυνατότητα να το πράττει, μη κάνοντας και εδώ την παραμικρή διάκριση.

Εχοντας νυμφευθεί την εκλεκτή της καρδιάς του Στυλιανή (Στέλλα) Τεκερλέκη, καταξιώθηκε στην τοπική κοινωνία και ως εξαίρετος οικογενειάρχης, ενώ ήταν πάντα δοτικός σε συγγενείς και φίλους, ιδίως στα δύσκολά τους.

Γιά όλα αυτά ο Τάσος άφησε με την πρόωρη «φυγή» του δυσαναπλήρωτο κενό.

Συγχρόνως, όμως, άφησε και πολλούς λόγους από εκείνους που εξασφαλίζουν σε κάθε άνθρωπο, που «φεύγει» την μόνιμη παραμονή στην συλλογική μνήμη.

Ενας από αυτούς και το θάρρος, η καρτερικότητα και η γενναιότητα, με την οποία έδωσε επί μακρόν την «μάχη» κατά του καρκίνου, γιά την ζωή, προσφέροντας ένα φωτεινό παράδειγμα σε εκείνους που συνεχίζουν να την δίνουν, άρα ένα ελπιδοφόρο μήνυμα γιά κάθε «μάχη» που δίνει καθημερινώς ο κάθε άνθρωπος.

Μπορεί, λοιπόν, το σώμα του Τάσου να «μετακόμισε» στον ουράνιο κόσμο, όμως η μορφή του παρέμεινε και θα παραμείνει εσαεί ανάμεσά μας και η μνήμη του θα είναι αιωνία με τους οικείους του να έχουν κάθε λόγο να είναι υπερήφανοι γι’ αυτόν.

Καλό Παράδεισο και καλή Ανάσταση φίλε όλων μας Τάσο.

ΨΗΦΙΣΜΑ
Το διοικητικό συμβούλιο του Α.Ο.ΚΙΛΚΙΣΙΑΚΟΥ αμέσως με το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του πρώην προέδρου Σωτηριάδη Αναστασίου
Συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα Σάββατο 15 Απριλίου 2017 και αποφάσισε ομόφωνα:
1.Να εκπροσωπηθεί ο σύλλογος στη νεκρώσιμη ακολουθία.
2.Να κατατεθεί στεφάνι στη σορό του.
3.Να τηρηθεί σιγή λεπτού ενός στον επόμενο επίσημο αγώνα της ομάδος.
4.Το παρόν ψήφισμα να δημοσιευθεί στον Τύπο.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ
Ο πρόεδρος και οι σύμβουλοι των ΔΗΜΤΟ και ΔΗΜΤΕ Κιλκίς της ΝΔ εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους για τον θάνατο του ANAΣΤΑΣΙΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑΔΗ.
Αιώνια η μνήμη του. Καλό Παράδεισο.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΤΟ ΚΙΛΚΙΣ ΝΔ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Λάζαρος Κοζάρης

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ
Στους οικείους του αποθανόντος Αναστασίου Σωτηριάδη εκφράζω τα θερμά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια.
Aς είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκέπασε.
Καλό Παράδεισο.
Αναστάσιος Καζαντζίδης
Πολιτευτής Κιλκίς ΝΔ

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την επισκεψη της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου στην Αγία Παρασκευή

Αν… δεν ήταν ο Σούλης!

Τον υφυπουργό υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλο ανακοίνωσε ότι φέρνει στο Κιλκίς γιά εκδήλωσή της η διοικούσα επιτροπή εκλογικής περιφερείας (ΔΕΕΠ) Κιλκίς […]